Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze. Primii copii transferați

Data:

Spitalul Dăruiește Viață a început să funcționeze, iar copiii internați de la secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului „Marie Curie” au fost transferați în noul imobil.

Transferul a început încă din data de 10 aprilie și a fost finalizat marți dimineață. Astfel, copiii beneficiază acum de toate condițiile de siguranță și confort.

Citește și: Instanța i-a anulat 10 diplome din 11 unui membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Raport Integritate pe bune

Primul pacient mutat, o fetiță de doi ani

Momentul a fost marcat de o întâlnire cu presa la care au participat Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele „Dăruiește Viață”, Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, reprezentanți ai spitalului pentru copii din București, precum și mame ale căror copii internați s-au mutat în noua clădire.

Andreea, în vârstă de doar doi ani și jumătate, a fost primul copil mutat, urmat de Darius, care are 3 luni. Andreea a fost internată până acum în secția veche de neurochirurgie a spitalului.

Pe parcursul mutării, copila a fost însoțită tot timpul de trei asistente și a avut monitorizare pentru funcțiile vitale. Deși a avut emoții, la scurt timp după sosirea în noul salon, s-a împrietenit cu Eva, o altă pacientă transferată la scurt timp după ea.

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Emoții a avut și Carmen Uscatu, președinta asociației Dăruiește Viață, cea care a făcut posibilă construirea noului spital.

„Am avut multe emoții de-a lungul acestor ani, în care am construit acest spital, însă nimic nu poate egala emoția pe care am trăit-o când am văzut acești copii regăsindu-și bucuria de a trăi, în ciuda bolii.

Sau emoția pe care am trăit-o văzând cum părinții găsesc noi resurse de încredere și de speranță pentru copiii lor, datorită noului spațiu și a echipamentelor pe care, împreună cu donatorii și sponsorii noștri, le-am pus la dispoziție în cadrul acestui spital construit împreună”, a declarat aceasta.

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze. Este o victorie

Oana Cheorghiu, vicepreședinta asociației, a declarat că mutarea pacienților reprezintă o victorie care arată că tot efortul și toate donațiile făcute de români au avut un scop și este convinsă că șansele de vindecare ale copiilor urmează să crească.

„Mutarea pacienților în spitalul construit de Dăruiește Viață cu sprijinul donatorilor și al sponsorilor marchează încheierea unei etape foarte complexe din proiectul nostru.

Este o victorie care dă sens fiecărui gest, fiecărei lupte, fiecărei secunde de muncă și fiecărui leu donat de oameni.

Este victoria vieții, a speranței, a solidarității și a profesionalismului în fața bolii și a sistemului.

De acum, șansele copiilor de a se însănătoși vor crește, iar impactul emoțional al bolii va fi mai scăzut”.

Pentru secția de oncologie este dedicat, în noul spital, un întreg etaj al spitalului, iar fiecare salon este prevăzut cu baie proprie și cu cel mult două paturi pentru pacienți.

George este internat la oncologie din ianuarie, alături de bunica lui. Băiatul a povestit că s-a bucurat cel mai tare de duș și de faptul că toaleta nu mai este la comun.

Ce ne-a plăcut foarte mult este faptul că avem duș și televizor. Faptul că toaleta nu mai este la comun e incredibil”, a povestit bunica.

Aveau 30 de cm între pat

George, Andreea, Eva, dar și toți copiii aflați în noul spital se vor putea bucura și de o cameră de joacă interioară.

Aceasta este pe etajul cu secția de Neurochirurgie, unde mai sunt și 13 saloane, săli de tratament, cabinete pentru medici, dar și cameră de raport.

„În vechea secție de neurochirurgie aveau 30 de cm între pat și perete ca să se ridice. Aici, când îi văd alergând pe holuri, mi se pare incredibil.

Parcă nu mai lucrăm într-un spital, ci într-o grădiniță. E foarte important și pentru copii, și pentru părinți să nu mai fie constrânși de spațiu”, a explicat Mihaela Negrescu, asistentă șefă Neurochirurgie.

YouTube video

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze

Proiectul pornit de Dăruiește Viață va continua cu o a doua clădire, astfel încât tot complexul să funcționeze ca un campus medical la nivelul standardelor spitalelor din afară. Cei mici se vor putea bucura de aceleași condiții de tratament indiferent de afecțiune.

Totuși, noua clădire este construită în jurul copiilor și nu al bolii, astfel având inclusiv un cinematograf, dar asigură și condiții de cazare pentru părinți sau însoțitori.

Secțiile care s-au mutat în noul Spital, într-o infrastructură modernă, ce beneficiază de echipamente de ultimă generație, sunt: oncologia, hemato-oncologia, neurochirurgia, chirurgia, ATI, blocul operator și imagistica.

Investiția a costat 53 de milioane de euro, bani obținuți exclusiv din donații de la persoane fizice și sponsorizări.

Inițial gândit ca o clinică de trei etaje, proiectul s-a transformat într-un Spital cu o suprafață de 12.000 mp, 9 niveluri și +140 paturi.

În iunie 2018 a fost turnată fundația Spitalului, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate prima clădire, centrala termică și o stație de ozonare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...