Vladimir Putin – singur la slujba de Crăciun

Data:

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat sâmbătă la slujbă de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin în loc să se alăture credincioşilor, transmite Agerpres.

Agenţia rusă de presă RIA a informat că este pentru prima dată în ultimii ani când Putin sărbătoreşte Crăciunul la Moscova, mai degrabă decât în regiunea din jurul capitalei.

Televiziunea de stat a transmis două clipuri în direct cu preşedintele Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire în timp ce preoţii oficiau la miezul nopţii Sfânta Liturghie. Putin era singurul credincios participant la slujbă. A fost arătat în timp ce îşi făcea cruce de mai multe ori înainte ca reportajul televizat să fie întrerupt pentru a prezenta telespectatorilor slujba oficiată în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Citește și: Ana Otilia Nuțu: Degeaba scăpăm de dependența de gazul rusesc, dacă devenim dependenți de un regim la fel de autoritar

Şeful statului rus, care a sărbătorit Paştele anul trecut în catedrală împreună cu mii de credincioşi, a participat singur la liturghia de Crăciun şi anul trecut, însă la reşedinţa sa oficială Novo-Ogariovo din afara Moscovei. În 2021, Vladimir Putin a participat la o liturghie publică la Novgorod.

Biserica Ortodoxă Rusă sprijină războiul din Ucraina, iar patriarhul Kiril este unul dintre cei mai loiali aliați ai lui Putin. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul portughez | Aktual24

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Motivul pentru care un economist civil devine ministrul apărării în Rusia | Revista22

Motivul pentru care un economist civil devine ministrul apărării...