Rusia încalcă propriul armistițiu și plănuiește bombardarea bisericilor de Crăciun. Alerte aeriene în toată Ucraina

Data:

Ucraina a catalogat ca fiind o păcăleală ordinul unilateral al Rusiei de încetare a focului în ziua de Crăciun pe rit vechi. Între timp, liderii Statelor Unite și Germaniei au confirmat trimiterea de vehicule de luptă blindate în Ucraina.

Viceprim-ministrul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a avertizat locuitorii din teritoriile ocupate să nu participe la slujbele bisericii de Crăciunul ortodox.

Citește și: Ipocritul armistițiu. De ce propaganda de război a Kremlinului seamănă tot mai tare cu jihadismul

Rusia intenționează să lanseze „atacuri teroriste” în biserici, a spus Vereșciuk, fără a furniza dovezi, îndemnând cetățenii „să fie atenți și, dacă este posibil, să se abțină de la a vizita locuri cu aglomerație mare”.

„Există informații că rușii pregătesc atacuri teroriste în bisericile din teritoriile ocupate temporar pentru Crăciunul ortodox.”

Un grup ucrainean de informații cu sursă deschisă (OSINT) a raportat, de asemenea, că a primit informații despre atacurile asupra bisericilor ortodoxe din Donețk și din alte teritorii ocupate, relatează Kyiv Independent, citat de Europa Liberă!

Armistițiul, o minciună

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a calificat încetarea unilaterală a focului de către Rusia drept o „înșelăciune primitivă și cinică”.

„6 ianuarie. Alertă aeriană în toată Ucraina. Copiii sunt din nou în adăposturi antiatomice reci. O stație de pompieri a fost bombardată în Herson. Aceasta este esența „armistițiului rusesc”: ucideți pe la spate, imitând tăcerea. Nu luați niciodată în serios cuvintele Federației Ruse. Este întotdeauna o înșelăciune primitivă și cinică”, a declarat acesta pe Twitter.

Un bărbat a fost ucis și alți patru au fost răniți după ce forțele rusești au bombardat un departament de pompieri din orașul Herson din sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional, citat de The Guardian.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate. Reacția Rusiei

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate....

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...