Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul „C.D. Loga” din Timișoara au ajuns intoxicaţi la spital

Data:

spot_img

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de intoxicaţie, fără a se cunoaşte cauzele, în condiţiile în care liceul nu are cantină sau internat.

„Legat de situaţia de la Colegiul C.D.Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii şi vreo 12 adulţi afectaţi de aceleaşi simptome.

O parte sunt internaţi, o parte sunt acasă. Toată noaptea am vorbit la telefon cu reprezentanţi ai ISU şi cu conducerea liceului. Revin cu amănunte imediat ce ştiu mai multe.

Potrivit articolului 9, alineat 3) şi 4) litera b) din OME 4183/2022, cu modificările şi completările ulterioare, Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, considerând a fi o situaţie obiectivă, o situaţie excepţională, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii şi anunţând Ministerul Educaţiei, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, arată şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, miercuri, într-o informare de presă, potrivit Agerpres.

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul „C.D. Loga”, intoxicați

Reprezentanţii Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara au anunţat că şapte elevi au fost internaţi, iar doi au rămas în urgenţă, marţi. Pe parcursul nopţii şi miercuri dimineaţa, alte 12 persoane, profesori şi elevi, au solicitat ambulanţa prezentând aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice. 15 sunt internaţi.

Noaptea trecută, ISU Timiş a dispus deplasarea la locul intervenţiei de la liceu a unui echipaj din care făcea parte şi CBRN, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

DSP a trimis echipe de control la colegiu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a trimis, miercuri, mai multe echipe din mai multe domenii de specializare la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, pentru prelevarea unor probe de apă atât din reţea cât şi de la dozatoare, după ce zeci de elevi şi cadre didactice au ajuns la spital cu suspiciuni de intoxicaţie.

„Au fost trimise la liceu mai multe echipe ale DSP specializate pe domeniile servicu control, laborator, toxicologie, radiaţii şi au fost prelevate probe de apă de la reţea şi de la dozatoarele de apă aflate în incinta unităţii de învăţământ. A fost sistată utilizarea acestora până la obţinerea rezultatelor. Cercetările sunt în curs de desfăşurare. Momentan se caută sursa de îmbolnăvire”, arată purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, într-o informare de presă.

Citește și: Septimiu Pârvu (EFOR): România are cele mai grele condiții din UE pentru participarea la alegerile europarlamentare

Şefa IŞJ: Toate autorităţile sunt implicate în gestionarea situaţiei apărute la Colegiul „C.D.Loga”

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că ISU Timiş a dispus deplasarea la sediul Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Timişoara a unor echipaje pentru identificarea cauzei care a dus la intoxicarea a zeci de elevi şi dascăli, în condiţiile în care unitatea nu are nici cantină ş nici internat.

„În cursul serii de marţi, ISU Timiş a fost informat de către dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş cu privire la faptul că există o simptomatologie comună la 15 elevi, care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’ Timişoara, iar trei, la Clinicile Noi (Spitalul Municipal, n.r.) şi trei adulţi, la Spitalul Judeţean.

La solicitarea părinţilor, unul dintre elevii internaţi la Spitalul pentru Copii a fost externat. Lucrurile sunt în dinamică, toate autorităţile fiind implicate în gestionarea situaţiei. ISU Timiş a dispus deplasarea la sediul unităţii de învăţământ, în scopul identificării unei posibile surse a acestor îmbolnăviri.

Conducerea unităţii de învăţământ nu cunoaşte şi nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învăţământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale şi nu a dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecţie, deratizare /dezinsecţie”, arată Danielescu, într-o informare de presă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: cdloga.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...