Închisoare cu executare pentru că a furat mâncare și șosete

Data:

Închisoare cu executare pentru că a furat mâncare și șosete, aceasta este sentința primită de un bărbat din Brăila. Acesta va sta închis 1 an și 6 luni, iar judecătorul a susținut că „inculpatul s-a îmbogățit”.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, este vorba despre un tânăr cu antecedente penale, care ar fi furat produse din pește, salam și șosete din diverse hypermarketuri.

Tânărul a sustras de pe rafturile hypermaketurilor, în mai puțin de șase luni, șase pachete cu somon afumat, două baghete de crap, două batoane de salam, patru bucăți de macrou congelat, patru conserve de ton și două perechi de șosete. 

Valoarea totală a produselor furate este de 360 de lei. Pentru cele șapte fapte de furt, căci de șapte ori a plecat individul din hypermarketuri fără să achite produsele, instanța l-a condamnat pe individ la câte 6 luni de închisoare.

După contopirea pedepselor, la pedeapsa de 6 luni s-a adăugat sporul obligatoriu de 12 luni, care reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa finală de 1 an și 6 luni de închisoare.

Citește și Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu cu martorul denunțător din dosarul „Fațada”

1 an și 6 luni închisoare cu executare pentru că a furat mâncare și șosete

La audieri, tânărul a recunoscut săvârșirea faptelor. Magistratul de la Judecătoria Brăila, care a pronunțat sentința pe 19 februarie, a subliniat faptul că urmările imediate ale acțiunilor inculpatului „au constat în producerea unor prejudicii în patrimoniile persoanelor vătămate, concomitent cu îmbogățirea inculpatului”.

„(…) Acțiunile inculpatului fiind cele care au determinat producerea prejudiciilor și îmbogățirea acestuia. (…) În concret, instanţa reţine că inculpatul are studii primare, nu are ocupaţie sau loc de muncă, are antecedente penale, iar în cursul urmăririi penale a avut o atitudine sinceră, recunoscând săvârşirea faptelor.

Având în vedere circumstanţele reale ale faptelor săvârşite şi cele personale ale inculpatului, reţinute mai sus, instanţa se va orienta spre câte o pedeapsă într-un cuantum reprezentând minimul special prevăzut de lege, cuantum suficient în opinia instanţei pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei”, se arată în motivarea instanței, document obținut de DEBRAILA.ro.

Trebuie precizat faptul că persoanele vătămate, respectiv hypermarketurile de unde individul a furat produsele, nu s-au constituit părți civile în cauză. Sentința nu este definitivă, titrează publicația De Brăila.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...