500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

Data:

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață, după ce o bandă de falsificatori de bani din Toledo, Spania ar fi pus în circulație o sumă mare de bani.

Zece persoane sunt acuzate că ar fi falsificat monede euro și le-ar fi pus în circulație în întreaga Europă. Cum se pot identifica monedele false?

Banii pe care îi folosim pentru plată sunt doar hârtie tipărită sau metal amprentat. Pentru plata electronică, prin card, care devine din ce în ce mai obișnuită, nu este nevoie decât de un fișier electronic.

Citește și Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România pe 2023 dezvăluie „corupția guvernamentală gravă”

Banii falși se confiscă, fără compensație financiară

Valoarea reală a banilor constă în încrederea pe care o primesc: fiecare persoană ar trebui să poată avea încredere că hârtia sau metalul are exact valoarea indicată sau amprentată.

Falsificarea mijloacelor de plată cauzează daune economice generale, care îi afectează pe toți oamenii.

Cei care primesc din întâmplare bani falsi sau îi primesc ca rest plătesc și ei: pentru că banii falsi sunt confiscați și nu au dreptul la o compensație financiară.

Statul nu face glume când vine vorba de falsificare: falsificarea banilor nu este o infracțiune minoră. 

Miercuri, Deutsche Presse-Agentur (dpa) a raportat că Poliția Națională din Spania a identificat şi dizolvat o bandă de falsificatori de bani care a plasat în circulație monede de doi euro false în întreaga Europă.

Citește și Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

500.000 de monede euro falsificate de înaltă calitate”

Cu ajutorul Europol, o organizație polițienească care acționează transfrontalier, s-a descoperit un atelier de falsificat în capitala provinciei Toledo –  „cel mai important atelier din ultimii zece ani din Europa”, a declarat poliția, potrivit Deutsche Welle.

Banda ar fi pus pe piață aproape 500.000 de monede false de înaltă calitate”. Zece persoane, toate cetățeni chinezi, ar fi fost arestate. Poliția Națională a declarat că investighează acest caz de șase ani.

Investigarea, citată de dpa, „a fost extrem de dificilă și lungă, nu în ultimul rând din cauza confidențialității din cadrul organizației și a lipsei aproape complete a urmelor caracteristice pentru monedele false”.

Continuarea în Deutsche Welle


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: pixabay.com / Alexas_Fotos

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate. Reacția Rusiei

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate....

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...