8,4 milioane de euro și încă 5 ani pentru restaurarea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca

Data:

Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca va intra într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, din fonduri europene. Primăria a emis autorizația de construire.

La finalul anului trecut, monitorulcj.ro semnala că pentru protejarea și restaurarea obiectivelor de patrimoniu cultural, respectiv a clădirilor valoroase din punct de vedere arhitectural, Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca ar putea fi reabilitată prin intermediul unei investiții de 9 milioane de euro (estimativ), din fonduri structurale europene (POR 2021-2030). Recent, Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația de construire pentru restaurarea acestui edificiu arhitectural. 

Citește și Cu ce să mergi la Electric Castle pentru a evita aglomerația? Recomandarea organizatorilor

Reabilitarerestaurare și introducere în circuitul turistic a Catedralei Mitropolitane Cluj-Napoca

Investiție de bază: 41.802.308 Lei /circa 8,4 milioane de Euro.

Durata de execuție a lucrărilor: 57 de luni calculate de la data începerii efective a lucrărilor (dată anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate. Termenul de valabilitate a autorizației: 12 luni de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate. Autorizația de construire a fost emisă luni, 17 iulie 2023. Încă din toamna anului trecut, reprezentanții arhiepiscopiei Clujului au formulat o adresă către administrația locală prin care solicitau sprijin în efortul de reabilitare a Catedralei Mitropolitane. Certificatul de urbanism în acest sens a fost eliberat în noiembrie 2020, titrează Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...