A fost inaugurat heliportul din Botoșani. Elicopterele SMURD vor putea ateriza și noaptea pentru cazuri de urgență

Data:

A fost inaugurat heliportul din Botoșani. Evenimentul a fost organizat, joi, de Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La inaugurare au fost prezentate aspecte relevante despre proiectul care a facilitat realizarea acestei investiții și beneficiile oferite sistemului medical de urgență. Heliportul Botoșani se află pe strada Uzinelor, nr. 3.

Valoarea totală a lucrărilor de construcții montaj, cu tot cu TVA, a depășit 1,5 milioane de lei.

„Ne aflăm la evenimentul de închidere a proiectului SMURD II. Un proiect în care sunt implicate atât Organizația din România, cât și din Republica Moldova. Este un proiect de suflet întrucât vine în continuarea primului proiect în care SMURDUL a fost implementat în Republica Moldova și care vine ca a continuare a îmbunătăţirii serviciilor medicale de urgență. Ne aflăm la inaugurarea heliportului Botoșani, primul aerodrom certificat în județul Botoșani. Era nevoie întrucât în întreg județul Botoşani nu există un aerodrom certificat și în mod special acesta aduce un plus pentru zborurile de noapte”, a declarat inspectorul general de frontieră aeriană, Cătălin Paul Tache.

De precizat este faptul că inaugurarea heliportului vine la aproximativ un an de la finalizare.

„După cum probabil ați observat și la Aeroportul Brașov, din momentul finalizării lucrărilor şi până la momentul certificării se trece prin nişte proceduri de autorizare si care durează de multe ori. Și in cazul nostru a durat setul de mult. Obiectul nostru era ca până la acest moment să fie autorizat si folosit. Noi fiind parteneri în acest proiect nu puteam să facem această investiție decât pe un teren aparținând Ministerului de Interne. Era condiția de bază. A fost singurul teren pe care l-am identificat, care corespunde.”, a explicat generalul de frontieră aeriană.

„O să fie mult mai ușor pentru pacienți de a-i transporta la centre de specialitate din țară și nu numai. Și datorită faptului că avem o pistă unde să aterizăm nu să căutăm diverse locuri în care pot ateriza elicopterele SMURD. Până acum la Botoșani nu se putea ateriza pe perioada nopții întrucât nu aveam heliport să fie vizibil pentru piloți pentru a ateriza”, a declarat Oana Vicoleanu, medic primar medicină de urgenţă.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: „Câștigi 140.000 de euro/an din propriul tău parc fotovoltaic.” Este adevărat?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...