A fost lansată reţeaua de coordonare pentru refugiaţi

Data:

La Timișoara a avut loc o întâlnire ce a avut menirea de a discuta la modul foarte aplicat despre situația refugiaților în general. Dar mai concret a fost luată în vizor problema celor proveniți din țara vecină, Ucraina, ce au luat drumul pribegiei. Motivul nu este un secret pentru nimeni. Războiul ce ține de mai mult de un an și jumătate a alungat de la casele lor milioane de oameni. Mulți dintre ei au ajuns în România și un însemnat număr încă sunt aici. Ba mai mult, o parte din ei, chiar doresc să se stabilească la noi formând deja o comunitate.

Instituția Prefectului – Județul Timiș împreună cu Reprezentanța Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați în România au invitat o seamă de personalități ai vieții civice dar și reprezentanți ai instituțiilor ce au posibilitatea să se implice în soarta refugiaților să participe la deschiderea evenimentului de lansare a Rețelei de Coordonare pentru Refugiați a Județului Timiș, care a avut loc pe data de 5 septembrie 2023, în incinta Hotelului Continental din Timișoara, începând cu ora 10:00.

Citește și: Căpușa care ia stația cu 20 de euro de la Compania de Transport Public Iaşi și o vinde cu 500 de euro, în cea mai mare fraudă sub ochii Curții de Conturi și DNA
 
Această inițiativă a apărut pentru a asigura o continuitate în răspunsul coordonat la una dintre prioritățile noastre actuale, sprijinirea refugiaților din Ucraina și promovarea unor soluții complementare și eficiente pentru integrarea și includerea lor în societatea românească. De asemenea, proiectul își propune să consolideze rețelele de coordonare la nivel județean, aducând la aceeași masă reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, organizațiilor religioase, mediului de afaceri, misiunilor diplomatice, organizațiilor naționale și internaționale, pentru a asigura un răspuns coerent și coordonat la orice potențială provocare care ar putea apărea la nivel județean/național.
 
În cadrul acestui eveniment a fost prezentat conceptul proiectului și, de asemenea, s-au stabilit în mod concret prioritățile rețelei de coordonare și structura operațională a acesteia.
Camelia Nițu-Frațilă, coordonator UNHCR din Timiș și județele limitrofe a fost moderatorul întâlnirii și a dat rând pe rând cuvântul lui Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș și Pablo Zapata, reprezentantul UNHCR și coordonator inter-instituțional al răspunsului la situația refugiaților. Cei doi au explicat situația actuală și au accentuat nevoile de viitor ale celor fără de țară.

Continuare în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...