Bihor nu mai are nicio școală și nicio grădiniță cu WC-uri în curte

Data:

În premieră, anul școlar 2023-2024 începe în Bihor cu condiții decente în toate unitățile de învățământ.

Mai precis, după cum a anunțat inspectorul școlar general Horea Abrudan, în județ nu mai există nicio școală și nicio grădiniță care să aibă toalete de tip latrine, în curte.

„O veste foarte bună este că, începând cu anul școlar 2023-2024 nu mai există în Bihor unități de învățământ care dețin grupuri sanitare neconforme, situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare”, a declarat Horea Abrudan, miercuri, într-o conferință de presă.

Citește și: Sindicatele din penitenciare amenință: „Vom pune lacătul pe pușcării, domnule Ciolacu!”

Potrivit șefului IȘJ Bihor, ultimele două unități de învățământ care au avut grupuri sanitare neconforme au fost grădinița din Remeți, care din această toamnă nu a mai fost cuprinsă în rețeaua școlară, deci nu mai este folosită de preșcolari, și Școala Gimnazială din Topa de Sus, comuna Dobrești, unde primăria a amenajat grupuri sanitare în containere.

Toalete în containere

„S-au achiziționat containere cu grupuri sanitare, pentru băieți și fete, cu coridor (n.r. de legătură cu școala) acoperit, astfel încât copiii să nu meargă prin ploaie.

Sunt dotate cu apă curentă și au fosă septică”, a explicat inspectorul școlar general.

Anul școlar 2023-2024 debutează în 177 de unități de învățământ cu personalitate juridică din Bihor și într-un total de 750 de clădiri. În unele dintre aceste școli și grădinițe încă se fac lucrări de renovare și de igienizare, a mai spus șeful IȘJ, dar majoritatea șantierelor vor fi închise până luni, când elevii revin în clase.

În schimb, mai există în Bihor și corpuri de clădiri de învățământ care au parte de lucrări de reabilitare ample, iar acestea au determinat schimbări în activitatea didactică.

Potrivit lui Abrudan, în școlile din Săcădat, Copăcel, Pocola și Abrămuț, anumite clase au fost relocate în alte clădiri decât cele cuprinse în rețeaua școlară, clădiri ce urmează să fie verificate de inspectorii școlari.

Continuare în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...