Căpușa care ia stația de tramvai cu 20 de euro și o vinde cu 500 de euro, în cea mai mare fraudă sub ochii DNA

Data:

Căpușa care ia stația de tramvai cu 20 de euro și o vinde cu 500 de euro, fără nicio licitație. Wink administrează 103 stații de tramvaie din Iași, cele centrale fiind deținute în exclusivitate.

Plătește lunar la Compania de Transport Public Iaşi (CTP) doar 2.060 euro pe 103 stații, adică 20 de euro/lună/amplasament. Adică 100 de lei, bani de semințe.

Ulterior, Wink vinde publicitatea din stații la prețurile reale ale pieței: între 400 și 700 de euro/lună.

Adică tarifele practicate sunt de până la 35 de ori mai mari decât cele solicitate de CTP.

REPORTER DE IAȘI, într-un demers incognito, a primit ofertă de la Wink de 1.500 de euro/lună pentru trei stații, într-un contract pe patru luni.

La CTP ne-ar fi costat doar 60 de euro/lună, deci de 25 de ori mai puțin. Dar CTP nu are stații centrale, toate sunt la Wink!

O firmă face milioane de euro pe spatele companiei publice, iar ieșenii suportă datoriile de zeci de milioane de lei ale CTP.

Deci firma Wink, deținută de Ștefan Holicov, fură direct din buzunarele ieșenilor, fiind sub protecția primarului Mihai Chirica.

Conducerea CTP se laudă cu venituri din publicitate de 40.000 de euro/an și le consideră foarte mari! Wink face pe spatele CTP 600.000 de euro/an, doar din stații. Din ecrane sunt alți bani.

Citește și: Ucraina a introdus în serviciu drone echipate cu inteligență artificială de o eficiență uimitoare

Cea mai mare căpușă

În ultimii 10 ani, Wink Network SRL, cea mai mare căpușă de pe trupul Companiei de Transport Public (CTP), și-a crescut continuu profitul.

Mare parte din acesta provine din afacerile cu CTP Iași, societatea de transport a orașului oferind firmei lui Ștefan Holicov stații de călători și tramvaie pentru colantare cu reclame.

Wink a crescut între 2013 și 2022 de la o cifră de afaceri de 912.000 de lei la 4,05 milioane de lei, iar profitul l-a majorat de la 108.000 lei la 1,4 milioane de lei.

În acest timp, societatea de transport a fost falimentată, reinventată drept Compania de Transport Public (CTP), firmă care are deja datorii de 57 de milioane de lei către stat furnizori și salariați.

Citește și: Parfum de Capitală Culturală Europeană. Cum a fost la Gărâna Jazz

O informație confirmată de CTP: toate spațiile publicitare din stațiile centrale sunt date către Wink. Cine vrea publicitate într-o stație direct de la CTP primește doar la periferie.

Nu poți închiria decât de la Wink

Nu există un contract de concesiune între CTP și Wink, pe baza unei licitații, fiind patrimoniu public.

Tariful de închiriere de 20 de euro/lună/stație este aprobat în Consiliul de Administrație, fiind singura justificare legală a conducerii companiei. Nu există un protocol pentru rezervarea celor peste 100 de stații. Situația persistă de 10 ani, fiind într-o dezvoltare accelerată după venirea lui Mihai Chirica la conducerea Primăriei.

Continuarea în reporteris.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...