A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii în perioada luptei pentru salvarea sitului Roşia Montană

Data:

A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii în perioada luptei pentru salvarea sitului Roşia Montană. Daniel Barbu, fost ministru al Culturii şi fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, a murit luni. Anunţul a fost făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii Bucureşti, unde Barbu a fost profesor.

Fostul ministru avea 66 de ani. Barbu a fost unul din cele mai contestate şi criticate personaje în perioada protestelor pentru Roşia Montană, el fiind unul iniţiatorii legii speciale care ar fi permis companiei canadiene, care ulterior a dat România în judecată, să extragă minereuri folosind tehnologii pe bază de cianuri. Revoltaţi că autorităţile române dau, practic, undă verde mineritului prin tehnologii distructive pentru mediu, protestatarii precum şi numeroase ONG-uri i-au cerut demisia.

Citește și VIDEO Se deschide șoseaua de viteză dintre centura Oradea și A3

Barbu a demisionat finalmente, dar nu pentru Roşia Montană ci în urma unor declaraţii care au scandalizat efectiv opinia publică. Mai exact, el a sugerat că de la bugetul public se cheltuiesc prea mulţi bani pe programe pentru prevenirea şi tratarea HIV când mai bine ar fi daţi la Cultură. „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate că buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi.

După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, declara Daniel Barbu. (The Epochtimes Romania)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...