A nins în Bihor: în zona de munte a județului s-a depus un strat considerabil de zăpadă

Data:

A nins în Bihor: în zona de munte a județului s-a depus un strat considerabil de zăpadă. Veste bună pentru iubitorii de zăpadă: la munte a venit, oficial, iarna! Valul de frig care a acaparat ţara a adus în noaptea de sâmbătă spre duminică primele zăpezi din acest sezon din Bihor.

La Vârtop s-a aşternut deja un strat considerabil de omăt, iar pe drumul județean dintre Boga și Padiş au intervenit utilajele de deszăpezire.  Primii fulgi de nea din acest sezon au fost semnalaţi pe reţelele de socializare de bihorenii care au ajuns în zona de munte a Bihorului. „Să nu uitaţi clăparii acasă. Vârtop!”, a avertizat un internaut care a publicat câteva imagini surprinse la intrarea în satul de vacanţă și care arată stratul alb depus.

Citește și Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro pentru ca edilul de Baia Mare să primească o pedeapsă mai mică

De asemenea, Consiliul Judeţean Bihor a publicat sâmbătă seară pe Facebook o imagine în care semnalează că utilajele de dezăpezire au ieşit să cureţe DJ 763 Boga – Padiş. „Viscol puternic în toate zonele montane din județul Bihor. Atenție cum circulați în zonele montane… strat de zăpadă pe carosabil în zonele Padiș, Boga, Stâna de Vale, Vârtop, Arieșeni”, a transmis și pagina de Facebook Meteo Tulca-Bihor, fondată de un meteorolog amator.

Duminică dimineață, vicepreședintele Mircea Mălan a anunțat și el, tot pe rețeaua de socializare, că pe drumul dintre Budureasa și Stâna de Vale a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire, publicând și o fotografie doveditoare, care arată și că ninsoarea nu este puțină. Nu doar în Bihor a nins. Conform Observator.ro, pe crestele munților din ţară, stratul de zăpadă a atins un sfert de metru în majoritatea zonelor. În Bucegi, la altitudinea de 2.000 de metri, temperaturile au coborât până la minus trei grade Celsius în noaptea precedentă. Salvamontiştii au emis avertismente către turişti, sfătuindu-i să evite drumeţiile în aceste condiţii meteorologice dificile. Zona montană a județului Bihor este sub cod galben de vânt și ninsoare, titrează Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...