Afacerea „Cimitirul”: Primăria Iaşi zguduită din nou de afaceri de corupţie. Ultimele detalii

Data:

Ieri, DNA a vizitat din nou Palatul Roznovanu. Dosarul deschis de procurorii anticorupţie vizează un schimb de terenuri între municipalitate şi o firmă apropiată de liberali. Primăria a luat 1.281 mp lângă Cimitirul „Eternitatea” şi a cedat 3.370 mp în Cicoarei. Primarul Chirica susţine că nu are „nicio emoţie”. În anul 2019, el a pledat în favoarea schimbului.

Primăria Iaşi este din nou sub lupa procurorilor anticorupţie. DNA a efectuat ieri percheziţii în unele birouri ale instituţiei într-un dosar ce vizează modul în care a fost pus în operă un schimb de terenuri. „Ziarul de Iaşi” a prezentat afacerea anul trecut: Primăria a luat 1.281 mp lângă Cimitirul „Eternitatea” şi a cedat 3.370 mp în Cicoarei (zona Spitalului Arcadia).

Primul teren este lăsat de izbelişte, iar pe celălalt este în avizare un proiect imobiliar de amploare.

După mai multe runde de audieri desfăşurate în ultimul an, procurorii DNA au trecut în etapa următoare: ieri au făcut 11 percheziţii (la Primărie, la domiciliul unor persoane fizice şi la sedii de firme) şi este de aşteptat ca, în perioada următoare, să fie anunţată şi lista persoanelor care vor fi puse sub învinuire.

„Eu, personal, nu am nicio emoţie”, a comentat ieri primarul Mihai Chirica cu privire la ancheta DNA.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...