Aktual24 | Cea mai abjectă formă de impostură din viața publică: certificatul de revoluționar

Data:

În masa de impostură care sufocă la nivel de vârf dezvoltarea României, cea mai abjectă formă de impostură este reprezentată de indivizii cu certificate de revoluționari. Sunt niște profitori de cea mai joasă speță pentru că au profitat de sacrificiul, sângele și moartea altor români pentru a obține avantaje materiale și/sau politice.

S-a scris enorm despre escrocii care au devenit „revoluționari” certificați în baza unei legi ticăloase livrate de regimul lui Ion Iliescu. Iliescu a avut nevoie de o masă recunoscătoare de indivizi cu un statut bine plătit pe toată viața, certificați ca „revoluționari”, care să-l certifice la rândul lor că este un „emanat” al Revoluției, iar nu un complotist trădător al celor pe care i-a slujit zeci de ani.

Citește și: Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani

Unul dintre motivele pentru care am intrat în presă, în urmă cu peste 25 de ani, a fost tocmai revolta față de tupeul și nesimțirea indivizilor care se pretindeau „revoluționari”. Aveam puțin peste 20 de ani și am văzut cu proprii ochi, într-un restaurant din centrul Brașovului, aproape de Strada Republicii, cum bișnițarii de la Modarom, cunoscuți de tot Brașovul, niște interlopi foarte agresivi, își împărțeau cereri de obținere a certificatului de revoluționar și se sfătuiau cum să le completeze. Nu întâmplător, cel mai cunoscut lider al revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, este brașovean. Fost deputat și vicepreședinte PSD, el este acum în pușcărie pentru a doua oară, adus pentru a doua oară în cătușe de peste hotare. L-am cunoscut bine, devenise un protector al interlopilor din Brașov și totodată un apropiat al șefilor poliției brașovene. Era atât de arogant încât își ținea jeep-ul parcat pe Strada Republicii, singura mașină de pe aceasta pietonală istorică de care nu se atingeau polițiștii.

Astfel de indivizi s-au ridicat pe sângele celor morți și loviți de gloanțe în 1989, fără nicio rușine, flămânzi și lacomi încă din primele momente, căutând doar beneficii materiale în timp ce adevărații eroi se întrebau înspre ce este deturnată lupta lor. Și „ce s-a ales de sângele vărsat”.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şoferiţa care a omorât-o pe Anastasia, judecată şi pentru ucidere din culpă

Şoferiţa care a omorât-o pe Anastasia, o fetiţă de...

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente. Aceasta a murit

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă...

Parchetului European anchetează la București o fraudă cu echipamente medicale

Parchetului European anchetează la București o fraudă cu echipamente...

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată altele două | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...