După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

Data:

În orașul milioanelor de beculețe, unde reclama plătită din bani publici ne-a asigurat titlul de cel mai tare târg de Crăciun din galaxie, administrația locală condusă de Olguța Vasilescu s-a pus pe economii făcând din instituțiile de cultură craiovene o șaorma cu de toate.

De Opera din Craiova, prin intermediul căreia s-au tocat milioane de euro pentru gaura bugetară numită Intencity, nu s-a atins nimeni; în schimb Teatrul de păpuși s-a trezit într-un mariaj forțat cu Ansamblul folcloric „Maria Tănase”, iar Filarmonica riscă să rămână fără cor.

Justificarea acestei din urmă măsuri, așa cum a fost propusă de un consilier pesedist, coleg de partid cu Olguța Vasilescu, e halucinantă: activitatea corului este „conexă și complementară” și „nu aduce beneficii în spectacolele organizate”; în condițiile în care sunt doar câteva luni de când Primăria se împăuna cu prestația artiștilor.

Citește și: Olguța Vasilescu pregătește desființarea Corului Filarmonicii „Oltenia”

Austeritatea asta pe model pesedist, pentru unii mumă, pentru alții ciumă, vine ca urmare a faimoasei legi date de guvernul Ciolacu prin care s-au propus, printre altele, măsuri de reducere a cheltuielilor autorităților locale, numai că acestea ar fi trebuit să se aplice instituțiilor cu obiect de activitate similar.

E greu de spus ce-or avea în comun un teatru pentru copii și tineret și un ansamblu folcloric, dar asta este, am trăit să le vedem pe toate. Din fericire, Teatrul Național Craiova nu e în subordinea autorității locale, că poate vedeam și alte minuni.

În privința Filarmonicii, dacă până luni majorității din Consiliul Local nu îi vine mintea la cap, o să-i cântăm prohodul, instrumental, fără cor.

Înființată în 1904, instituție culturală foarte respectată și apreciată, Filarmonica și-a găsit nașa. Ceea ce nu și-au permis nici măcar comuniștii, își permite la 119 ani distanță administrația PSD din Craiova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Cosmin Poteraș este senator REPER.

spot_imgspot_img
Cosmin Poteraș
Cosmin Poteraș
Cosmin Poteraș este senator REPER.
10 COMENTARII
  1. Tot sudul tarii este analfabet și este susținut de Paul Stanescu , el conduce toată tara asta si are nevoie de analfabeți ca să i conducă ușor și cu 2 mici PSD ul conduce tara asta

  2. Nu zic ca nu ai dreptate , domnu’ ziarist(sau ce-oi fi…!)dar , zău sunt curios : conform cinstitului condei al d v s , austeritatea pe ne listă , cum ar fi arătat????????? Ideală , cu MARE cap , milimetrica! Pe bune , nu am idee !!!!
    Spune , te rog , dacă zici că te-ai documentat , înainte de a scrie !!!!

  3. ,,Sans bon matériel, pas de bon travail” după cum spune ,,verișoara mai mare” a sărmanei Românii.
    Ce putem aștepta mai mult din partea acestor oameni confecționați din material de slabă calitate? Această doamnă prim edil, cu echipa de prim diletanți ai dânsei, care se văd mari creatori de urbe europeană. În care oraș, veritabil european, se martelează cultura? Acum ceva ani se visa primul edil al capitalei…Culturale europene.
    Tot ce poate realiza această tristă figură a orașului nostru, este…râsul.

  4. Prin această lege instituțiile culturale nu se comasează,chiar dacă au obiect de activitate similar. Ceea ce face Olguța este un abuz.
    .

  5. Ciorbele – mai mult sau mai puțin – politice își fac de
    cap prin România ! Și în definitiv, ce-ați vrea să obțineți de la niște lepădături politice PSD-iste, ca Olputza “lu’ Vadim, sau de la covrigarule de Buzău ? Prosti, inculți, incompetenți, puturoși DAR “jmecheri” ….. Scârbă !

  6. Toată plebea PSD o ridica în slavi. În Craiova este imposibil din cauza preturilor, sa mergi cu copii în târg. PERSOANE GEN OLGUTA CARE AU FACUT AVERI COLOSALE DE PE URMA NOASTRA, NU STIE ACEST LUCRU. CE A FACUT?????

  7. LOV =BRANDUL MAHALALEI ,MAHALAGISMULUI,CU PRETENTII INVERS PROPORTIONALE CU VALOAREA-I DE STUPIDA,PENIBILA …;POPULIMEA ESTE FIXATA PE CALAPODU-I DE DAMA DIN TOPOR PROPRIU SI FIGURAT….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pe cine interesează protestele studenților americani despre Gaza

„Am fost un dobitoc”, a fost concluzia la care...

Miracolul Bernard Pivot

Miracolul Bernard Pivot. Acesta era simbolul bucuriei de a...

De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul

De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul. Jumătate dintre...

Ce-a căutat Iohannis la Washington: pentru el sau pentru România?

Ce-a căutat Iohannis la Washington. Președintele a reușit să...