Companiile germane testează săptămâna de lucru de 4 zile timp de o jumătate de an | Aktual24

Data:

Companiile germane testează săptămâna de lucru de 4 zile. În timp ce Germania, la fel ca multe alte țări, se luptă să găsească suficienți muncitori, zeci de companii încep un experiment prin care angajații vor lucra cu o zi mai puțin.

În februarie, 45 de companii și organizații din cea mai mare economie europeană vor introduce o săptămână de lucru de 4 zile timp de o jumătate de an.

Angajații vor continua să își primească salariul integral. Inițiativa este condusă de firma de consultanță Intraprenor, în colaborare cu organizația non-profit 4 Day Week Global (4DWG), relatează Deutsche Welle.

Citește și: Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal. Ce se întâmplă?

Susținătorii acestei inițiative spun că o săptămână de lucru de 4 zile ar crește productivitatea lucrătorilor și, prin urmare, ar contribui la atenuarea deficitului de forță de muncă calificată din țară.

Productivitatea se măsoară prin împărțirea producției economice la numărul de ore lucrate. În ultimii ani, costurile ridicate ale energiei au afectat producția companiilor, lăsându-le pe acestea cu un scor mai mic al productivității.

În cazul în care companiile își pot menține producția actuală cu angajați care lucrează mai puține ore, acest lucru ar duce în mod natural la niveluri mai ridicate de productivitate. Dar pot ele?

Citește și: DNA a clasat dosarul lui Ion Mocioalcă, cu 4 zile înainte ca acesta să fie numit vicepreședinte al Curții de Conturi

Teoria a fost deja pusă la încercare în afara Germaniei

Susținătorii susțin că da. Angajații care lucrează patru zile în loc de cinci sunt mai motivați și, prin urmare, mai productivi, spun ei.

Teoria a fost deja pusă la încercare în afara Germaniei. Din 2019, 4DWG a derulat programe pilot în întreaga lume – din Marea Britanie și Africa de Sud până în Australia, Irlanda și SUA.

Peste 500 de companii au participat la o perioadă de probă, iar primele rezultate par să favorizeze o săptămână de lucru mai scurtă.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...

Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Klaus Iohannis se află într-o vizită de lucru la...