Aktual24: Fostul lider al sindicatului de la Metrou a câștigat procesul cu Metrorex după ce a fost dat afară

Data:

Fostul lider al sindicatului de la Metrou a câștigat procesul cu Metrorex după ce a fost dat afară. Decizia nu este definitivă. Ion Rădoi este trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței și șantaj.

”Admite acțiunea. Anulează măsura suspendării dispusă prin Decizia 233/7.07.2023. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despagubiri egale cu drepturile salariale și cu celelalte drepturi cuvenite, de la data de 10.07.2023, data suspendării contractului individual de muncă și până la data reluării efective a activității. Cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul București – Secția a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale”, se arată în hotărârea 5689/2023, pronunțată miercuri, 18 octombrie 2023, de Tribunalul București.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, l-a dat afară pe Ion Rădoi de la Metrou în luna iulie a acestui an. Miclăuș a invocat dosarul DNA pe care Rădoi îl are în instanță, faptele sale fiind considerate „incompatibile cu calitatea de personal feroviar”.

Ion Rădoi s-a însurat în iulie cu Elena Claudia Minea. Amândoi sunt trimiși în judecată de DNA pentru obținerea de foloase necuvenite din exploatarea și administrarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2017 – iulie 2021.

Imagini de la nuntă au fost postate pe Facebook de avocata Mariana Ștefan. Printre cei care s-au aflat la cununia civilă s-a aflat și Serghei Mizil, care părea în relații foarte apropiate cu Rădoi.

Curtea de Apel București a dispus în iulie începerea judecării pe fond în dosarul în care Ion Rădoi, președinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influentei și șantaj.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: 5.000 de lei în plus la pensie pentru un judecător care a muncit o lună în penitenciar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...