Aktual24: Franța alocă 200 milioane euro pentru distrugerea producției excedentare de vin

Data:

Guvernul francez a anunțat că va aloca 200 de milioane de euro pentru a finanța distrugerea producției excedentare de vin, în încercarea de a sprijini producătorii aflați în dificultate și de a susține prețurile, scrie The Guardian.

Mai multe regiuni viticole importante din Franța, în special din zona Bordeaux, se confruntă cu dificultăți din cauza unui mix de probleme, printre care se numără schimbările în obiceiurile de consum, criza costului vieții și efectele Covid-19.

Scăderea cererii de vin a dus la supraproducție, la o scădere bruscă a prețurilor și la dificultăți financiare majore pentru 30% dintre producătorii de vin din regiunea Bordeaux, potrivit asociației locale a agricultorilor.

Fondul inițial al UE de 160 de milioane de euro pentru distrugerea vinului a fost suplimentat la 200 de milioane de euro de către guvernul francez, a declarat vineri ministrul agriculturii, Marc Fesneau, în fața presei.

Citește și: Weekend trending în București, 26-27 august: cinematografe în aer liber, spectacol aviatic și cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor

Alcoolul din vinul distrus poate fi vândut companiilor

Banii sunt „meniți să oprească prăbușirea prețurilor și să-i ajute pe producătorii de vinuri să poată găsi din nou surse de venit”, dar Fesneau a subliniat că industria trebuie „să privească spre viitor, să se gândească la schimbările în rândul consumatorilor … și să se adapteze”.

Regiunea sud-vestică Languedoc, cea mai mare zonă viticolă a țării, cunoscută pentru vinurile sale roșii, a fost puternic afectată de scăderea cererii de vin.

Alcoolul din vinul distrus poate fi vândut companiilor pentru a fi utilizat în produse nealimentare, cum ar fi dezinfectantul pentru mâini, produsele de curățare și parfumurile.

În iunie, Ministerul Agriculturii a anunțat, de asemenea, 57 de milioane de euro pentru a finanța distrugerea a aproximativ 9.500 de hectare de viță-de-vie în regiunea Bordeaux, în timp ce alte fonduri publice sunt disponibile pentru a încuraja cultivatorii de struguri să treacă la alte produse, cum ar fi măslinele.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Bordeaux Wines)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...