Lukașenko spune că l-a avertizat pe Prigojin că s-ar putea să moară

Data:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat vineri că i-a avertizat pe șefii mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, să fie atenți la posibile amenințări la adresa vieții lor și a insistat că luptătorii Wagner vor rămâne în Belarus, scrie The Guardian citând agenția Reuters.

Lukaşenko susține că, în timpul rebeliunii armate, l-a avertizat pe Prigojin că va „muri” dacă va continua să mărșăluiască spre Moscova, la care Prigojin ar fi răspuns: „La dracu atunci, voi muri”.

Apoi, a mai spus Lukașenko, atunci când Prigojin și Utkin (care a ajutat la fondarea grupului de mercenari Wagner și care era, de asemenea, trecut ca pasager în avionul care s-a prăbușit), au venit să îl vadă, i-a avertizat pe amândoi: „Băieți, aveți grijă!”.

Citește și: Ministerul Transporturilor evită să spună dacă a mutat conturile de la băncile austriece

Nu-mi pot imagina că Putin a făcut-o”

Lukașenko, o veche cunoștință a lui Prigojin, dar și un aliat apropiat al Rusiei, a susținut că Putin nu are nimic de-a face cu accidentul aviatic.

„Îl cunosc pe Putin: este calculat, foarte calm, chiar molcom”, a afirmat Lukașenko. „Nu-mi pot imagina că Putin a făcut-o, că Putin este de vină. Este o treabă prea dură și neprofesionistă”.

Pe de altă parte, liderul de la Minsk spune că luptătorii Wagner vor rămâne în Belarus. „Wager a trăit, Wagner trăieşte şi Wagner va trăi în Belarus”, a declarat el. „Nucleul rămâne aici (…) Atât timp cât avem nevoie de această unitate, ei vor trăi şi vor lucra cu noi”, a adăugat Lukaşenko.

Se presupune că Evgheni Prigojin a murit după ce un avion care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbuşit miercuri seară, în avion aflându-se de asemenea mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, şi alţi responsabili ai grupului Wagner.

Vineri, Kremlinul a declarat că sugestiile şi speculaţiile occidentale potrivit cărora şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o „minciună absolută”.

Continuarea, în Hotnews.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Prigozhin Press Service

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel...

Mesaj delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin | Aktual24

Mesaj delirant al lui Steven Seagal, după ce acesta și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova,...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...