Florin Cîțu pentru Aktual24: „Ciolacu are un plan tembel de a lua și mai mulți bani de la români”

Data:

„Ciolacu are un plan tembel de a lua și mai mulți bani de la români”, afirmă fostul premierul Florin Cîțu.

Economistul Cîțu are opinii ferme și nu se sfiește să le exprime cu glas tare, chiar și atunci când vine vorba despre deciziile economice ale partenerilor oficiali de guvernare și mai ales despre premierul Marcel Ciolacu – așa cum ne-a demonstrat-o din plin și în interviul pe care ni l-a acordat azi.

„După ce ți-ai bătut joc de ce aveai, să șantajezi pe oricine ca să-ți susțină ție planul tembel de a lua și mai mulți bani de la români ca să-ți bați joc și de aceștia. Astăzi România nu mai este condusă, ci este luată prizonieră de un grup care folosește bugetul țării pentru a se asigura că va lua un scor cât mai mare la alegerile anul viitor”, a acuzat Cîțu, referindu-se la Marcel Ciolacu.

Citește și: Barajul distrus în Ucraina a schimbat Marea Neagră. Efecte ecologice importante

Domnule Cîțu, ați declarat ieri că guvernul a aprobat subvenții de la buget în valoare de 3,7 miliarde lei „care merg direct la firmele de partid și mai departe îi finanțează campania electorală”. Pe ce vă bazați când spuneți asta?

Florin Cîțu: Asta prevăd ordonanța de urgență nr. 65/2023 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, cu un buget de 600 milioane euro și ordonanța de urgență nr. 68/2023 pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții, cu un buget de 745 de milioane de euro.

Ambele ordonanțe au fost aprobate în luna iulie deși se știa foarte bine situația bugetară.

De fapt, Ciolacu știa că o să avem probleme în acest an cu bugetul chiar din momentul în care l-a conceput și i l-a dat în plic ministrului de Finanțe. Bugetul pentru 2023 este un buget electoral pentru a susține campania lui Ciolacu de anul viitor.

România are din 2022 un Plan Național Strategic 2023–2027, aprobat de Comisia Europeană și dedicat investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală, de ce mai era nevoie să se dea alte ordonanțe cu alte ajutoare de la stat?

Citește interviul integral în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: Guvernul României)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...