Paramedicul acuzat că a agresat sexual o pacientă, arestat preventiv pentru 30 de zile

Data:

Magistrații Curții Militare de Apel București au admis contestația procurorilor DIICOT și l-au arestat preventiv pentru 30 de zile pe paramedicul SMURD acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care o transporta cu ambulanța.

Claudiu Delciu, plutonier adjutant în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a fost arestat, preventiv, miercuri, de către magistrații Curții Militare de Apel București. El este acuzat că ar fi pipăit o femeie în timp ce o transporta cu autospeciala la spital şi, pentru a nu fi prins, a şters imaginile surprinse de camerele de supraveghere din maşină.

A pipăit pacienta în ambulanță

Pe 8 iunie, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, Delciu ar fi profitat de faptul că persoana vătămată, majoră, este o pacientă în transport către o unitate spitalicească, aflată în imposibilitatea de a-și exprima voința și ar fi exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală, spun anchetatorii.

De asemenea, pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi, bărbatul ar fi șters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii și disponibilității acestora, au stabilit procurorii. Pe 3 august, militarul a fost reținut. A doua zi, un judecător de la Tribunalul Militar București a dispus arestul la domiciliu al bărbatului, pentru 30 de zile.  După ce măsura a fost contestată de anchetatori, Delciu a fost arestat preventiv de CA Militară.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related