Jumătate din companiile din România care acordă tichete de masă vor crește prețul final al produselor

Data:

Jumătate din companiile din România care acordă tichete de masă vor crește prețul final al produselor. 7 din 10 companii care nu acordă în acest moment tichete spun că cel mai probabil  nici nu o vor face nici în viitor sau că este foarte puțin probabil să mai ofere pe viitor astfel de beneficii, în contextul taxării suplimentare cu CASS 10%.

Companiile mici și mijlocii din România, cele mai afectate de măsura taxării suplimentare cu CASS 10% pentru tichetele de masă, arată studiul realizat de Cult Research.

Companiile din România care acordă tichete de masă transferă costurile în preț

Efectele taxării suplimentare cu CASS 10% a tichetelor de masă vor fi resimțite de majoritatea angajatorilor din România care identifică un impact semnificativ la nivelul afacerilor, conform rezultatelor studiului realizat de Cult Research.

Peste 50% dintre companiile respondente declară că, în contextul taxării suplimentare, vor fi nevoite să crească prețul produsului finit sau cel al serviciilor.

Mai mult, studiul arată că din cauza acestei măsuri, aproape o treime dintre companiile care acordă acest tip de tichete nu vor mai lua în calcul pentru următoarea perioadă creșteri salariale ale angajaților.

7 din 10 companii care nu acordă în acest moment tichete spun că cel mai probabil  nici nu o vor face nici în viitor
7 din 10 companii care nu acordă în acest moment tichete spun că cel mai probabil  nici nu o vor face nici în viitor

Aplicarea măsurii de taxare suplimentară cu CASS 10% a tichetelor de masă afectează cel mai mult companiile mici și mijlocii din România.

Citește și: Barajul distrus în Ucraina a schimbat Marea Neagră. Efecte ecologice importante

În acest context, 23% dintre companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 500.000 de euro pe an nu vor mai acorda tichete de masă angajaților. Acestea declară că vor întrerupe acordarea tichetelor de masă după aplicarea măsurii. 

„Noile măsuri fiscale propuse de Guvern au impact pentru întreg sectorul de business, așa cum este decizia de taxare a tichetelor de masă cu CASS 10%.

Companiile angajatoare care oferă acest tip de beneficiu extra-salarial resimt direct aceste măsuri, tocmai de aceea ne-am dorit să vedem care este perspectiva lor asupra acestui subiect.

Peste 50% dintre companiile din România care acordă tichete de masă vor crește prețul final al produselor
Peste 50% dintre companiile din România care acordă tichete de masă vor crește prețul final al produselor

Rezultatele ne arată că cele mai afectate ar putea fi companiile mici și mijlocii; mai bine de un sfert dintre angajații acestor firme riscă sistarea tichetelor de masă”, a spus Alexandru Zodieru, Managing Partner Cult Research.

Dintre companiile participante la studiu, 57% vor reduce sau nu vor mai crește valoarea nominală a tichetelor de masă oferite angajaților, chiar dacă începând cu 1 august tichetele au fost majorate la 35 de lei.

Citește și: Ce înseamnă pentru România intrarea în OECD. Și când se va întâmpla

O treime dintre angajatori au în vedere să păstreze aceeași valoare nominală a tichetelor, în timp ce 23% iau în calcul chiar și scăderea valorii nominale a tichetelor pe care le acordă angajaților.

În ceea ce privește companiile care în prezent nu acordă acest beneficiu extra-salarial, 7 din 10 sunt de părere că în contextul posibilelor măsuri de taxare suplimentară a tichetelor de masă cu CASS 10%, este foarte puțin probabil ca pe viitor să ofere angajaților tichete de masă.

Studiul privind impactul aplicării măsurii de taxare suplimentară cu CASS 10% a tichetelor de masă a fost realizat de Cult Research, pe un eșantion reprezentativ de 405 companii din România, iar marja de eroare este de +4.9%.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În câțiva ani, semafoarele ar putea avea patru culori: verde, roșu, portocaliu și alb | Aktual24

Pe măsură ce mașinile și camioanele devin mai inteligente...

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști...