Zeci de refugiaţi ucraineni vor ajunge în stradă pentru că nu s-au angajat

Data:

25 de refugiați care se află cazați în blocul social M11 al Primăriei Galați sunt la un pas de a ajunge în stradă, în urma deciziei autorităților de a-i evacua.

Motivul invocat este acela că acești ucraineni, care reprezintă circa 20 la sută din efectivul cazat acum în imobilul municipalității, nu și-au găsit loc de muncă, iar statul nu mai poate, potrivit legii, să le deconteze cheltuielile.

Până săptămâna viitoare mai pot sta cei 25 de cetățeni ucraineni în centrul de cazare de la blocul M11, pus la dispoziție de Primăria Galați pentru găzduirea refugiaților încă de la izbucnirea conflictului militar în țara vecină.

Citește și: Surse: Premierul Ciolacu a înlocuit-o pe șefa de la Cadastru

Sosiți în Galați și cazați în spațiul municipalității din martie 2022, ucrainenii aflați acum pe „lista neagră” nu ar mai corespunde, conform situațiilor aflate în evidența autorităților locale, criteriilor prevăzute de lege pentru acordarea de bani necesari acoperirii costurilor cazării. Mai exact, nu și-au găsit un loc de muncă de unde să aducă o adeverință cu care să justifice că își câștigă legal existența pe teritoriul statului român, în ciuda faptului că încă din primele luni de ședere în România au fost condiționați să se înscrie în evidențele AJOFM și să aibă astfel acces la oferta de locuri de muncă pusă la dispoziție de angajatorii gălățeni.

Așa se face că, în ultima lună, refugiaților care nu îndeplineau criteriile de acordare a subvenției li s-a pus în vedere că va urma evacuarea, în cazul în care nu intră în legalitate, mai ales că banii de chirie ar fi urmat să vină, conform modificărilor aduse recent OUG 15/2022, nu doar până la finele anului 2023, ci până în martie 2024.

Continuarea în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
2 COMENTARII
  1. FOARTE BINE PROCEDEAZA!AJUNGE!DACA ERA INVERS ,ROMANII SIGUR FACEAU CANALE,ERAU IN MINA!NOI TREBUIE SA AVEM GRIJA DE ROMANI!

  2. FOARTE BINE PROCEDEAZA!AJUNGE!DACA ERA INVERS ,ROMANII SIGUR FACEAU CANALE,ERAU IN MINA!NOI TREBUIE SA AVEM GRIJA DE ROMANI!E părerea mea nu am nai scris asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...