Aktual24 | Membri ai clanului Ștoacă, săltați de mascați. Mașini și ceasuri de lux, confiscate

Data:

Membri ai clanului Ștoacă, din București, care se ocupau cu proxenetismul, au fost săltați marți de mascați. Șapte au fost reținuți și duși la sediul DIICOT, printre aceștia aflându-se și Ionuț Alexandru Chivu, cunoscut drept „Kivu a lui Ștoacă”.

În momentul în care au năvălit mascații, unul dintre ei a încercat să fugă prin curtea vilei.

La data de 12 decembrie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în municipiile București și Ploiești, în județele Prahova și Ilfov.

Aceștia au pus în executare șapte mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane, spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Membri ai clanului Ștoacă ar fi racolat femeile prin metoda „loverboy”

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, începând cu anul 2016 și până în prezent, persoanele în cauza ar fi întreprins demersuri infracționale, în vederea recrutării, transportării, transferării și adăpostirii, prin constrângere și inducerea în eroare a zece tinere.

Acestea au fost determinate/obligate la practicarea prostituției, atât în România, cât și pe teritoriul altor state din Vestul Europei, precum Elveția, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Franța, Spania, Cehia, dar și în state arabe, precum Bahrain și Emiratele Unite Arabe.

Citește și: Percheziții la persoane cercetate pentru trafic, introducere în ţară şi deţinere de droguri

Femeile exploatate, în beneficiul persoanelor cercetate, ar fi fost racolate din România, prin metoda ‘loverboy’ (promisiunea luării în căsătorie și întemeierii unor familii).

Profitând de starea lor vădită de vulnerabilitate (relații anterioare eșuate, mediu familial dezorganizat, lipsa educației etc.), ar fi fost determinate/obligate să întrețină relații sexuale contra cost în beneficiul material al persoanelor care le-ar fi exploatat.

Articolul integral în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...