Purice de la șefia Ministerului Finanțelor, călcat de DNA. În 3 ani, şi-a cumpărat 17 terenuri şi o casă

Data:

Cristian Purice de la șefia Ministerului Finanțelor, călcat de DNA. Procurorii au sigilat marți biroul acestuia. La ora publicării acestei știri nu se cunosc exact ce fapte i se impută secretarului general adjunct al Ministerului Finanţelor.

Reprezentanţii Biroului de presă al DNA nu au oferit încă detalii despre acţiunea DNA din sediul Ministerului Finanţelor, unde se derulează percheziţii încă de dimineaţă.

Cert este că Ioan Cristian Purice este inspector clasa I grad profesional asistent în cadrul ANAF și e delegat din 2022 la Ministerul Finanțelor, acolo unde ocupă funcția de secretar general adjunct al instituției, inițial printr-o decizie semnată de Nicolae Ciucă în martie 2022, când ministru de finanţe era Adrian Câciu, decizie care a fost prelungită ulterior, în septembrie 2023, de premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Percheziții la persoane cercetate pentru trafic, introducere în ţară şi deţinere de droguri

Purice de la șefia Ministerului Finanțelor deţinea 21 de terenuri în Oradea și Paleu

Orădeanul a ocupat doar posturi de înalt funcţionar public începând din 2017. A fost, pe rând, consilier de ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, director de cabinet al vicepreşedintelui ANAF, o scurtă perioadă inspector la Direcţia Generală de Integritate din ANAF, de unde în 2021 a fost detaşat director de cabinet la un secretar de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar apoi la Secretariatul general al Ministerului Finanţelor.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere depuse, în 2022, orădeanul deţinea 21 de terenuri în Oradea și Paleu, dintre care 17 cumpărate în 2021 și 2022, o casă achiziţionată în 2020 şi credite în valoare totală de 628.000 lei.

După declanşarea percheziţiilor, reprezentanții Ministerului Finanțelor au transmis un comunicat, precizând că activitatea instituţiei nu este afectată de acţiunea DNA și se vor lua „toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale”.

Continuare în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Colaj foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...