Aktual24 | Moldovenii care solicită cetățenia română dau de un coșmar birocratic

Data:

Moldovenii care solicită cetățenia română dau de un coșmar birocratic. Un cuplu a relatat într-un interviu acordat vloggerului Cosmin Avram cât de greu le-a fost să obțină cetățenia română, deși ambii au dovedit foarte ușor că bunicii lor au fost cetățeni români.

Nu mai puțin de patru ani a durat procedura, astfel încât, cu timpul, ei au renunțat să mai plece de la Moscova, unde locuiau.

Ilie și Olesia sunt din Chișinau, ei au absolvit Universitatea de Geografie. În urmă cu 20 de ani au decis să plece la Moscova pentru un trai mai bun, întrucât în Europa era extrem de greu să ajungă. Apoi, când statul român a anunțat că oferă cetățenie celor din Moldova, ei au aplicat imediat. Însă s-au trezit într-un coșmar birocratic care a durat patru ani.

„De ce ați luat cetățenia română deși locuiți în Rusia de 20 de ani”, au fost întrebați cei doi.

Citește și: Cine este funcționarul care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar

Moldovenii care solicită cetățenia română: patru ani de așteptare

Olesia a răspuns simplu: „Am luat ce e al nostru, asta ne aparține de drept. Bunicii noștri au fost români, redobândim ceea ce este al nostru. A fost un proces lung, am așteptat patru ani”.

„Bunica mea este din județul Iași. Bunelul meu este născut în România Mare. Țin minte toți anii, câti nervi, câtă umblătură, toți ăștia patru ani. De ce e așa? Nu suntem din Africa, din Asia, Moldova e la o aruncătură de băț, peste Prut, de România.

Am scos din arhivă că sunt nepotul lui Grigore, de unde atâta procedură? Patru ani! Tu-mi dai cu o mână, chipurile, să îți redobândești cetățenia, și cu alta vă întindem cinci ani de zile, că nici nu-mai mai trebuia…”, a declarat Ilie.

„Ne-au dat și planurile peste cap, ne gândeam să ne schimbăm cu traiul, dar patru ani… lucrurile se schimbă”, a completat Olesia.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Bilanțul unui an care a mistuit speranța

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...