Aktual24: Un fost ofițer de Securitate, propunerea PNL Brașov pentru o funcție bine plătită la stat

Data:

Un fost ofițer de Securitate, propunerea PNL Brașov pentru o funcție plătită gras. Nicolae Paraschiv vizează un loc de membru în consiliul de administrație al RIAL, companie care administrează spațiile comerciale ale municipalității. CNSAS a decis în trecut că Paraschiv a făcut poliție politică, existând numeroase mărturii în acest sens.

„PNL l-a propus în CA RIAL pe fostul maior de Securitate, Nicolae Paraschiv! Pe 15 Noiembrie se împlinesc 36 de ani de la revolta muncitorilor din 1987”, a anunțat primarul Brașovului, Allen Coliban.

„Cum a ajuns PNL Brașov să susțină un torționar securist? Răspunsul la această întrebare îl aștept de la adevărații lideri liberali”, a subliniat Coliban.

Președinte al PNL Brasov este actualul ministru al Dezvoltării, Mihail Veștea.

Cine este Nicolae Paraschiv? Paraschiv a intrat în Securitate în 1974. În 1989 avea gradul de maior. După schimbarea de regim, el se redescoperă luptător anticomunist, devenind din 1992 revoluționar cu patalama, având certificat de Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite.

Până în 2001, Nicolae Paraschiv a ocupat poziții de conducere și bine remunerate în societăți cu capital de stat, precum Poiana Brasov SA sau SNP Petrom București, pentru ca apoi să se stabilizeze în fruntea Primăriei Brasov.

Citește și: Parchetul General cere revizuirea hotărârii de achitare a torționarilor disidentului Gheorghe Ursu

A fost numit în această funcție de prietenul său, prefectul de atunci al Brașovului, Otilian Neagoe, membru în conducerea filialei locale a PSD. Fost responsabil cu cenzura la Viața Studențească, potrivit scriitorului I.T. Morar, Neagoe este astăzi vicepreședinte al Consiliului Concurenței și presedinte al Consiliului Național de Supraveghere în Domeniul Feroviar.

În 2006, când a trebuit să dea concurs pentru a rămâne pe postul de secretar, Paraschiv a atașat un CV în care menționa că în perioada 1974-1989 a lucrat în Ministerul de Interne. De asemenea, a scris cu mâna lui:

„Declar pe propria răspundere că nu am desfășurat activităti de poliție politică”. Potrivit legii, persoanele care au efectuat ”activităti de poliție politică” nu pot ocupa funcții publice.

Ca secretar al municipalității, fostul maior de Securitate are un salariu din banii publici de invidiat. Considerat „bugetar de lux” de presă, Paraschiv încasa în 2010 peste 2.000 de euro pe lună, de doua ori mai mult decât însuși primarul.

Continuarea în Aktual24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a făcut septicemie şi a murit

Medic anchetat pentru ucidere din culpă. Poliţiştii au făcut,...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a...

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată alte două fete | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...