VIDEO: Unul dintre medicii de la „Marius Nasta” acuzați de spagă a murit într-un accident rutier

Data:

Unul dintre medicii de la „Marius Nasta” acuzați de spagă a murit într-un accident rutier. Polițiștii iau în calcul și varianta sinuciderii.

UPDATE: Momentul accidentului doctorului Cornel Petreanu a fost filmat.


UPDATE: Doctorul Cornel Petreanu este cel care a murit duminică, relatează și News.ro, citând surse judiciare.

Informația a fost confirmată de surse judiciare și medicale și de Libertatea.


Un accident grav a avut loc, duminică dimineața, pe DN1, la km 18, lângă Otopeni.

O mașină a intrat în structura pasajului de cale ferată aflat pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

Șoferul este unul dintre medicii de la „Marius Nasta” acuzați că au luat șpagă, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Accidentul a avut loc la ora 9.40, șoferul era singur în mașină și se deplasa dinspre București spre Ploiești.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre unul dintre doctorii cercetați în dosarul „Marius Nasta”. Polițiștii iau în calcul și varianta sinuciderii.

Citește și: Informatorul Securității Nica „Bratosin” s-a întors la Guvern și evaluează impactul legilor

Medicul era sub control judiciar, fiind acuzat că a luat mită.

„La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 9:40, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Otopeni și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată pe partea dreaptă a direcției de deplasare”, potrivit unui comunicat oficial.

Procurorul a cerut extrădarea și amânarea predării israelianului/ Judecător: ”Convenția Europeană a Drepturilor Omului e aplicabilă în Belarus din 2013”

Procuroarea Oana Hodorogea din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași a cerut extrădarea cetățeanului israelian Roman Dorfman, acuzat de fraudă fiscală în Belarus, dar nu și predarea lui imediată, invocând contextul politico-militar din Belarus, care ar putea avea ”consecințe grave pentru persoana extrădată”.

Și procuroarea și-a argumentat cererea de extrădare spunând că ”nu există date certe, concrete cu privire la un risc real de a fi supus unui tratament inuman, degradant, ca urmare a extrădării”:

  • ”Existența unui risc, care rezultă din condițiile generale de detenție ale statului solicitant, nu poate conduce în sine la respingerea cererii de extrădare. Deși între România și Republica Belarus nu există o convenție bilaterală cu privire la extrădare, aceasta operează în virtutea curtoaziei internaționale cu asigurarea reciprocității”, a arătat procuroarea Oana Hodorogea.

Avocatul lui Dorfman, Ștefan Agache, a arătat în pledoaria sa că Belarus este un stat satelit al Rusiei, unde drepturile omului sunt încălcate, iar minoritățile etnice sunt persecutate, la fel și persoanele care ajung în sistemul penitenciar unde adeseori sunt supuse torturii și abuzurilor. Avocatul a mai arătat și că israelianul are calitatea de solicitant de azil.

În final, judecătorul Marcel Mocanu a dispus extrădarea, dar și predarea cetățeanului israelian în Belarus, argumentând că autoritățile de la Minsk au dat asigurări că Dorfman ”nu riscă pedeapsa capitală”, iar drepturile sale vor fi respectate

Continuarea în Aktual24.ro

Reclamați de conducerea spitalului

Ancheta în care patru medici de la Spitalul „Marius Nasta” au fost prinși luând bani de la pacienți a pornit de la o sesizare făcută în 2021 de conducerea unității și de la o alta depusă de un pacient la începutul anului, a declarat joi managerul Beatrice Mahler.

Conducerea spitalului a oferit joi primele declarații despre acest caz, în care Parchetul de pe lângă Tribunalul București a decis miercuri seară reținerea a patru medici, doi cunoscuți chirurgi și doi rezidenți.

„Din informaţiile pe care le am, sunt în cercetare două dosare penale. Unul dintre acestea pleacă de la o sesizare făcută de Institutul «Marius Nasta» în decembrie 2021, după care s-au desfăşurat cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane, dar date despre această modalitate aş prefera să vă dea organele abilitate”, a spus managerul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler, într-o conferință de presă organizată joi.

Citește și: Reținerea a 4 medici. Managerul Spitalului „Marius Nasta”: O sesizare am făcut-o noi, cealaltă un pacient


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Pacat .Era un chirurg exceptional.Bine ca raman ucigasii zambitori.bine ca nu I omora, doar cereau spaga.Altii prescriu substante cu potential mortal, te „trateaza ” sa ti fie Mai rau ,vezi caz Tesloianu Iasi si altele cum ar Fi Daca vreți sa trăiți , feriti va de dr. CRISTIAN Draghici, NEUROLOGIE, si de tratamentele prescrise de acesta care va pot scurta viata.Tatăl meu, cardiac, infarct miocardic in antecedente, a ajuns cu salvarea la upu , simțindu-se extraordinar de rau.Am suspectat un nou infarct.L au trimis la urgente minore neurologie dr.cristian DRAGHICI , care i a administrat Dexametazona intravenos,in condițiile în care se știe ( orice search google myocardial infarction dexamethasone) ca aceasta , administrata celor care au avut sau au infarct, poate provoca un nou infarct sau agrava pe cel existent.Tatal meu a precizat ca are în antecedente infarct anul trecut.Cel putin rea intenție, daca nu intenție criminala.Cum mai spunea cineva, răutate pura.Intors acasa, s a simtit slăbit in continuare, din ce in ce mai rau.Dupa o săptămână,Am fost nevoiți sa l ducem la upu militar, ne au primit dupa insistente.Diagnostic: infarct miocardic anteroseptal.Nu s a putut interveni. Dupa 10 zile, externat.Ajuns leguma, stat doar in pat.Multumita intențiilor rele ale medicului urgentist si ale tratamentului aplicat de dr. CRISTIAN draghici ,NEUROLOG, cel din poza de pe site .Poate se face si o investigatie la primiri urgente spital universitar , sa se vada cum sunt ajutati oamenii sa moara.Cititi si review urile Google maps ale spitalului.De asemenea,pare ca prescrie Dexametazona si varstnicilor cardiaci si diabetici, la Ponderas, cu potential mortal, dupa cum gasesti pe net reviewuri

  2. Probabil un om care salva oameni.De aceea a fost condamnat de sistem, prin Mahler si acolitii.Evitati pe cei ce trateaza gresit.De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Mitrica cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort . viata..Ulterior a suferit infarct Evitati pentru a avea mai multe sanse la viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...