ALARMANT Pandemia dependenţei de jocuri de noroc ia amploare – medicii, copleşiţi de cazuri: „Amanetează tot din casă”

Data:

Medicii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi atrag atenţia asupra unei „pandemii nevăzute”. Din ce în ce mai mulţi pacienţi se prezintă cu probleme legate de dependenţă de jocurile de noroc. Creşterea este progresivă: acum zece ani nu era niciun pacient, acum sunt zeci la cabinetul fiecărui medic, spune dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru la Institutul Socola şi coordonator al programelor naţionale No Addict.

Acesta explică faptul că dependenţa aceasta este deosebit de periculoasă fiindcă accesul este unul foarte uşor, de pe canapea sau din pat, nu e nevoie să mergi fizic ca să obţii obiectul dependenţei. Mai mult, marketingul din spate este atât de agresiv încât şi pacienţii care reuşesc să se lase sunt prinşi din nou de valul de reclame care se revarsă peste ei din toate direcţiile: online, pe stradă sau la televizor.

Citește și Creștere record a traficului aerian. Aeroportul Cluj, pe locul 2 pe țară după numărul de pasageri

„E greu să vorbesc concret de o creştere, dar gândiţi-vă în felul următor: acum zece ani nu aveam pe nimeni. Acum vin la cabinet foarte mulţi, sunt disperaţi, aduşi în special de familii care pur şi simplu nu mai ştiu ce să facă: sunt înglodate în datorii, probleme şi necazuri. Sunt pacienţi care joacă pe ascuns, împrumută bani de la prieteni, familie, de la bancă şi îi pierd pe toţi”, a explicat dr. Ovidiu Alexinschi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Urmărește PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related