Bătăliile cele mai strânse și victoriile detașate la alegerile locale din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Data:

Alegerile locale din Botoşani. Scrutinul din 9 iunie a fost marcat în județ de bătălii strânse, victorii detașate și localități cu un număr redus de candidați.

La aceste alegeri, cel mai votat primar a fost Costel Matei din comuna Hănești. Cu un procent de 100%, acesta a reușit să își consolideze poziția de lider local pentru încă patru ani. Această victorie impresionantă a fost posibilă datorită faptului că a fost singurul care şi-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunal.

Edilul a candidat pentru un nou mandat din partea Partidului Social Democrat (PSD), după ce ultimele cinci mandate a reprezentat Partidul Naţional Liberal (PNL).

Citește și: Radu Mihaiu și Clotilde Armand anunţă că au recuperat sute de voturi

Alegerile locale din Botoșani. Victorie detaşată la Săveni

O victorie detașată a obținut și primarul (PSD) în funcție din Săveni, Relu Tîrzioru. Cu un procent de 89,06%, Tîrzioru va fi la conducerea orașului încă patru ani. Singurul său contracandidat, liberalul Liviu Martiniuc a obținut doar 10,94% din voturile cetățenilor.

Într-un alt oraș din Botoșani, rezultatul a fost la fel de categoric. Este vorba despre Bucecea, unde social democratul Angel Gheorghiu, primar în funcție, s-a detașat de principalul său contracandidat, liberalul Daniel Hîrtie, cu un procent de 85,9%, cel din urmă obținând doar 10,19% dintre voturi.

Procente covârșitoare au obținut și social democrații Ioan Butnariu din Hilișeu-Horia (84,52%), Leonard Aroșculesei din Manoleasa (84,51%) și Ionuț Melinte din Gorbănești (83,28%).

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuză fraude în procesele verbale de la secțiile de vot

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related