Alzheimer la 50 de ani! Psihiatrii vorbesc despre vârste din ce în ce mai mici la care apare demența

Data:

„Ziarul de Iaşi” a discutat cu un specialist de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi pentru a vorbi despre una dintre afecţiunile care îi sperie cel mai mult pe oameni: cele care induc uitarea. Cu atât mai mult cu cât în literatura de specialitate apar cazuri de demenţă de la vârste din ce în ce mai fragede.

Atât de des încât demenţele de toate formele, în special cele mai cunoscute de public, precum Alzheimer, nu mai sunt asociate obligatoriu cu o vârstă înaintată. La Iaşi, în momentul de faţă, sunt trataţi şi pacienţi de 50 de ani cu astfel de afecţiuni.
Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

Suntem încă departe, explică psihiatrul Elena Ungureanu, să avem un leac pentru demenţă. Dar ca orice boală, poate fi evitată cu un regim de viaţă sănătos şi prin controale dese la psihiatru.

Însă până reuşim să învingem tabuul care ne şopteşte că „suntem nebuni dacă mergem la Socola”, medicul a explicat cum evoluează aceste afecţiuni.

„Demenţa poate fi ascunsă la început”

„Demenţa Alzheimer este un sindrom cronic şi progresiv, care afectează funcţia cognitivă, capacitatea de a gândi, de a memora şi gestiona diferite lucruri. Este o degradare mai extinsă a ceea ce se întâmplă cu mintea noastră atunci când îmbătrânim normal”, spune dr. Elena Ungureanu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Societatea Romana Alzheimer

Continuarea, în Ziarul de Iași!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...