Amazon are probleme financiare la Iași. Este cel mai mare angajator IT din oraș

Data:

Amazon are probleme financiare la Iași. Filiala din Moldova a gigantului american încheie bilanțul cu pierderi pentru al doilea an consecutiv.

Amazon Development Center, cel mai mare angajator din Iaşi, a înregistrat al doilea an consecutiv cu pierderi.

Potrivit bilanţului financiar declarat la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Amazon-ul ieşean a încheiat anul fiscal 2023 cu o pierdere de peste zece milioane de euro şi cu 464 de angajaţi mai puţin decât avea la finalul anului anterior. 

Data limită până la care firmele pot depune situaţiile financiare pe anul anterior este 29 mai, iar Amazon Development Center este una dintre puţinele companii ieşene care şi-au îndeplinit deja această obligaţie.

Citește și UE ar putea trece la economie de război. Ce înseamnă asta

Se anunță alte surprize”

Specialiştii din domeniul IT-ului ieşean spun însă că şi alte surprize” sunt de aşteptat, pe măsură ce bilanţurile financiare vor fi depuse de companii şi publicate de către Ministerul Finanţelor Publice.

„Suntem o companie de pionieri. (…) Succesul este măsurat în raport cu posibilul, nu cu probabilul”, este declaraţia hotărâtă pe care o face Amazon Development Center pe propria pagină de internet, unde subliniază şi că, „deschis în 2005, Centrul de Dezvoltare Amazon din Iaşi a fost prima unitate de cercetare şi dezvoltare a Amazon din Europa de Est.

Acesta joacă un rol major în industria tehnologică înfloritoare a oraşului, angajând experţi calificaţi care sunt inventarea de noi tehnologii interesante în domeniile Cloud Computing, Securitatea Informaţiilor, Machine Learning şi analiza datelor”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citește și Economii de milioane de lei făcute de două stații de epurare din Covasna prin folosirea surselor regenerabile

Amazon are probleme financiare la Iași

Sosirea de pionierat a Amazon la Iaşi a fost semnalul transmis către alte mari companii IT că acest judeţ poate deveni un centru important în industria IT din Europa de Est.

Mai ales că până la finalul anului 2022, Amazon Development Center a raportat câştiguri consistente, iar profiturile au crescut de la an la an.

În 2022, Amazon surprindea cu o pierdere declarată de 8.220.876 lei. În 2023, potrivit noilor date, pierderea înregistrată de Amazon Development Center a fost de 52.531.324 lei (peste 10,5 milioane de euro), în timp ce numărul angajaţilor a scăzut de la 4.232 în 2022, la 3.770 în 2023).

În acelaşi timp, cifra de afaceri a crescut cu peste 17 milioane de euro (de la 616,7 milioane lei în 2022, la 702,4 milioane lei în 2023).

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...