A început modernizarea aleilor din Parcul Cișmigiu

Data:

A început modernizarea aleilor din Parcul Cișmigiu, a anunțat Nicușor Dan. Primarul General al Capitalei a arătat că deja au fost realizate o serie de lucrări importante precum reparații la Podul Mare.

„Suntem în Parcul Cișmigiu. Sunt multe lucruri pe care le-am făcut deja aici. Podul Mare, cuvele celor 2 lacuri, locurile de joacă, țarcurile pentru câini, am plantat gazon, am plantat copaci, pergolele pentru plantele agățătoare, indicatoarele, sistemele de irigații”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu se plânge că i-a operat pe pile pe jurnaliști și acum îl critică

Modernizarea se face pe bucăți

Nicușor Dan a anunțat că de ieri au început lucrările și la aleile parcului care vor fi realizate pe mai multe bucăți.

„O să shimbăm toate aleile din Parcul Cișmigiu, o să lucrăm pe bucăți, azi începem și pe măsură ce terminăm o bucată ne mutăm în partea următoare”.

Acest a mai spus că se vor ocupa și de schimbarea pieselor de mobilier care au fost distruse.

În Parcul Cișmigiu a avut loc sâmbătă și primul târg de adopții de căței pe care ASPA l-a organizat anul acesta în aer liber, unde a fost prezent și Nicușor Dan.

Primarul General a scris pe pagina sa de Facebook faptul că 9 căței și-au găsit familie în urma acestui târg.

„Următorul târg de adopții va fi pe 13 aprilie în Parcul Tineretului, însă până atunci puteți adopta un cățel de la adăposturile ASPA Bragadiru și ASPA Mihăilești, deschise de marți până sâmbătă, în intervalul orar 10:00-16:00. Adopțiile sunt gratuite!”, a mai anunțat Nicușor Dan.

Administrația actuală a Primăriei Capitalei s-a concentrat activ în adopția de câini din adăposturi. Astfel, pe timpul mandatului actualului edil au fost adoptați peste 5.000 de câini fără stăpân în urma acestor târguri.

Citește și: Ce a făcut Nicușor Dan în București. Primarul a publicat lista „celor mai importante realizări”

A început modernizarea aleilor din Parcul Cișmigiu

Însă aceasta nu este singura realizare marcabilă a administrației Primăriei Municipiului București.

Primarul general arată că în cei 4 ani de mandat ai săi au fost schimbați 110 km de conducte de termoficare, mai mult decât au reușit primarii PSD în peste un deceniu.

O a doua realizare importantă se leagă de transporturi. Au fost cumpărate câte 100 de tramvaie, de autobuze electrice, dar și de troleibuze din bani europeni.

În plus, au fost realizate contacte pentru modernizarea a 50 de km de șină de tramvai și extinderea rețelei cu 15 km.

Nicușor Dan a mai arătat că în timpul mandatului său Primăria Capitalei a ieșit din falimentul în care a fost lăsată de către fostul edil, Gabriela Firea.

„Am oprit mafia imobiliară. Justiția ne-a dat dreptate de sute de ori. Planificăm Bucureștiul ca pe un oraș european- pe baze legale”, a mai scris edilul.

La capitolul investiții se remarcă patru activități importante. Una dintre acestea este finalizarea stației Glina, blocată de mai bine de 30 de ani.

Investiții au fost făcute și Podul Doamna Ghica și pentru Podul Grant. De asemenea, au fost expertizate alte 28 de poduri și pasaje în acești 4 ani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze | DW

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă...

Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot...

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...