Ambulatoriul Spitalului „Dr. Victor Babeș” va fi dat în folosință în acest an

Data:

spot_img

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a anunțat că lucrările la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” avansează. Acesta a mai precizat că noua unitate medicală va putea fi dată în folosință în cursul acestui an.

„Lucrările la Ambulatoriul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” avansează. Anul acesta vom da în folosință această nouă unitate medicală unde vor putea fi tratați zilnic 400 de pacienți, adulți și copii”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Primarul a menționat că ambulatoriul va avea 15 paturi pentru spitalizare de zi și 15 cabinete medicale pentru consultații.

Citește și: Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, trimis în judecată de DNA | Oltenia Live

Aparatură medicală cu finanțare PNRR

Dotarea cu aparatură medicală s-a realizat printr-o finanțare în valoare de 3,5 milioane de lei obținută prin PNRR.

La spitalul „Dr. Victor Babeș”, se lucra intens încă din luna august a anului trecut. La acel moment, Nicușor Dan anunța că erau deschise 16 șantiere.

Primarul Municipiului București spunea că erau în derulare lucrările de reabilitare și modernizare pentru mai multe spitale.

„Reparăm, reabilităm și modernizăm spitalele „Sf.Luca”, „Victor Babeș”, „Dr. Ion Cantacuzino”, „Colentina”, „Sf.Ștefan”, „Prof. Panait Sârbu”, „Prof. Dr. Theodor Burghele”, „Sfânta Maria” și Ambulatoriu de Ortodonție și Stomatologie Preventivă al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dan Theodorescu”.

Totodată, a anunțat și lucrări de construcție, amenajări și dotări atât la spitalul „Dr. Victor Babeș”, cât și la „Colentina”.

„Totodată, la spitalele „Colentina” și „Victor Babeș” se fac investiții și în lucrări de construcție, amenajări și dotări. Noi dotări au loc și la „Foișor”, unde se și reconstruiește/reamenajează. La Centru pentru Persoane din Grupuri Vulnerabile reamenajăm”.

„Spitalele în care sunt deschise șantierele fac parte din cele 19 unități din subordinea ASSMB, instituție aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu”, a mai scris Nicușor Dan pe Pagina sa de Facebook în luna august a anului trecut.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related