Mircea Geoană are cele mai mari șanse la președinția României | SONDAJ NOU

Data:

spot_img

Mircea Geoană are cele mai mari șanse la președinția României. Favorit pentru funcția de președinte al României este Mircea Geoană, arată unul dintre cele mai recente sondaje.

Acesta ar obține în primul tur aproape un sfert din voturile alegătorilor, în timp ce Marcel Ciolacu înregistrează un procent de 18,2% din preferințele oamenilor.

Un sondaj realizat de INSCOP arată că 23,7% dintre alegători l-ar vota pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană în primul tur.

Pe locul al doilea în preferințele românilor se situează actualul premier, Marcel Ciolacu, iar pe cea de-a treia poziție este George Simion, președintele AUR.

Doar 12,5% dintre respondenții la sondaj au declarat că o susțin pe Diana Șoșoacă în funcția de președinte, iar Nicolae Ciucă a obținut 11,5% din voturi.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Mircea Geoană câștigă detașat

Mircea Geoană ar câștiga postul de președinte al României, indiferent cu cine ar intra în turul al doilea de alegeri, în unele cazuri chiar cu peste 50% din voturi.

De asemenea, Marcel Ciolacu ar ieşi câştigător într-un tur doi cu Ciucă sau cu Simion, iar Nicolae Ciucă ar ieşi învingător în varianta unei finale prezidenţiale cu George Simion, arată sondajul comandat de News.ro.

Studiul mai arată că aproape 67% din respondenți spun că vor merge cu siguranță la vot în acest an, în timp ce doar 9% nu vor participa.

Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot şi 10 ”sigur da” voi merge la vot, 9% dintre români au ales 1, 1.4% au ales 2, 1.6% au ales 3, 0.7% au ales 4, 5.5% au ales 5, 2.2% au ales 6, 1.9% au ales 7. 6.2% indică 8, 4.3% – 9 şi 66.9% – 10. 0.4% reprezintă ponderea non-răspunsurilor.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Intenţia de vot la alegerile prezidenţiale – Turul I

Luând în calcul doar respondenții care și-au exprimat preferința pentru unul dintre candidații din listă (82,8% din eșantionul general), 23,7% îl susțin pe Geoană, iar 18,2% pe Marcel Ciolacu. George Simion ar primi 13,5% din voturi, iar Diana Șoșoacă, 12,5%.

Pentru Nicolae Ciucă ar opta 11.5% dintre alegători, iar pentru Cătălin Drulă (USR) – 8.6%. Dacian Cioloş (REPER) fi ales de 5.6% dinte votanți, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 5.5%. 0.8% spun că ar vota alt candidat.

Intenţia de vot la alegerile prezidenţiale – Turul al II-lea

Mircea Geoană vs. Marcel Ciolacu

În cazul în care Mircea Geoană ar ajunge în cel de al doilea tur cu Marcel Ciolacu, acesta ar obține 48% din voturi, iar premierul doar 30,4%. Aproximativ 13% spun că nu ar mai vota, iar 8,2% nu au răspuns.

Mircea Geoană vs. Nicolae Ciucă

Dacă în turul al II-lea al alegerilor ar ajunge Mircea Geoană și Nicolae Ciucă, 51.5% dintre români l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 28% pe președintele Senatului. 13.8% spun că nu ar vota, iar 6.7% nu ştiu sau nu răspund, potrivit sondajului INSCOP.

Mircea Geoană vs. George Simion

O confruntare între Mircea Geoană și George Simion i-ar aduce actualului secretar general adjunct al NATO 57,4% din voturi.

Liderul AUR i-ar convinge pe 25,4% din respondenți să-l susțină, în timp ce 11.3% spun că nu ar vota, iar 5.9% nu ştiu sau nu răspund.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În ce comisii sunt europarlamentarii români

Cei 33 europarlamentari români au fost informați în ce...

Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către...

Alertă Aeriană în Tulcea: RO-Alert Semnalează Drone Rusești în Zonă

Noapte trecută forțele ruse au lansat un nou val...

Judecătorul fascinat de numele șefului CSM se pensionează a doua oară

Judecătorul Florin Vădeanu de la Judecătoria Agnita cere, din...