Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, trimis în judecată de DNA | Oltenia Live

Data:

spot_img

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, trimis în judecată de DNA (Direcția Națională Anticorupție). Cătălin Liviu Stănculescu este acuzat de trafic de influență.

Acesta, spun procurorii, ar fi primit 13.000 de euro de la administratorul unei firme care avea contract cu CEO, lăsându-l să creadă că poate influenţa urgentarea plăţii facturilor.

Ar fi primit suma totală de 13.000 euro

Potrivit unui comunicat DNA, remis miercuri, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia – CEO, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Citește și: DNA: Coldea și Dumbravă sunt interesați de consiliere în dosarele lui Alexander Adamescu și Emil Tufan

În perioada 25.07.2022 – 23.03.2023, la diferite intervale de timp, inculpatul Stănculescu Cătălin-Liviu, în calitatea menţionată, ar fi primit în mod direct, pentru sine, suma totală de 13.000 euro de la administratorul unei societăţi comerciale aflate în raporturi contractuale cu CEO (martor în cauză).

Lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra Directoratului CEO, cu atribuţii în aprobarea plăţilor, şi că îi va determina pe aceştia să urgenteze plata facturilor emise de societatea omului de afaceri într-un termen cât mai scurt de la data emiterii lor”, arată Direcția Națională Anticorupție (DNA), miercuri, într-un comunicat de presă.

Anterior, pe parcursul urmăririi penale, s-au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu trei inculpaţi.

Potrivit DNA, în cazul unuia dintre ei, cercetat pentru dare de mită, a fost stabilită o pedeapsă de doi ani şi jumătate, suspendată pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi jumătate.

Citește și: Dumbravă și Coldea l-ar fi constrâns psihic pe denunțător | STENOGRAME DNA

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, „în 6 ianuarie 2024, inculpatul a promis unei persoane din conducerea unei companii de stat (martor în cauză) suma de 200.000 de euro în legătură cu atribuirea către societatea inculpatului, în condiţii neconcurenţiale, a unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare şi gestionare deşeuri.”

Continuarea în Oltenia Live

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: oltenialive.ro)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...