Amenzile au ajuns la 950.000 de lei în a doua zi a verificărilor dispuse în stațiile de carburanți

Data:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a finalizat verificările la peste 90 de stații de distribuție a carburanților și la sediul central al unei companii cu 215 stații, în contextul creșterii prețurilor la carburanți.

Nivelul amenzilor contravenționale se ridică la 950.000 de lei. De asemenea, au fost date și 10 avertismente, 3 măsuri complementare de oprire temporară a prestării de servicii, 2 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte, 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte, la care se adaugă ordinul președintelui ANPC de încetare a practicilor comerciale incorecte, adresat unei companii din România, care a fost și sancționată în acest sens cu cea mai mare amendă, respectiv 100.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Amenzi de 140.000 de lei

ANAF a aplicat 6 amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei, la care se adaugă măsura confiscării, pentru suma de 1.250 de lei şi suspendarea pentru 30 de zile, în cazul unui punct de lucru.

Controale ale IGSU

Cu privire la alimentările cu carburant în recipiente neconforme, ISU a transmis avertizări atât lucrătorilor din acele stații, dar și cetățenilor să nu se expună unor pericole și să încalce regulile de protecție.

Au fost efectuate verificări și controale ale IGSU, prin structurile teritoriale, la 814 stații de alimentare cu carburant și au fost aplicate 672 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 750.000 de lei.

„Alte 234 de controale au fost realizate de către Inspecția Muncii în cadrul campaniei de verificare. În domeniul relațiilor de muncă au fost derulate 116 controale, fiind aplicate 24 de sancțiuni și alte 100 de măsuri pentru remedierea neconformităților. În privința sănătății și securității în muncă au fost efectuate 118 controale, fiind dispuse 132 de sancțiuni, dintre care 112 avertismente și 20 de amenzi în sumă de 111.500 lei”, a mai precizat Dan Cărbunaru.

Activitățile de verificare și control dispuse de premierul Nicolae Ciucă sunt în continuare în derulare, iar în zilele următoare vom reveni cu rezultatele acestora. La finalizarea verificărilor și Consiliul Concurenței va comunica detalii.

Citește și: Ce amenzi au fost aplicate benzinăriilor care au mărit nejustificat prețurile carburanților VIDEO

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei s-a urcat beat la volan

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei...

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea. Studenții Universității...

Viitorul va fi unul online sau nu va fi deloc

Viitorul va fi unul online sau nu va fi...