Anchetă la cel mai mare spital de psihiatrie, după ce un pacient a fost găsit beat

Data:

Anchetă la cel mai mare spital de psihiatrie şi măsuri de siguranţă din țară, cel de la Ștei, cel mai mare din țară, unde sunt izolaţi infractorii cu boli psihice sau făptaşi consumatori cronici de substanţe psihoactive care prezintă pericol pentru societate.

Un supraveghetor şi un infirmier de sunt cercetaţi disciplinar după ce un pacient a fost prins beat de medicul curant, care a trebuit să-i suspende tratamentul cu medicamente psihotrope ca să nu-i pună viaţa în pericol.

Incidentul s-a produs în seara de 5 ianuarie, în Secţia Psihiatrie III a Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei.

La vizita de seară, medicul de gardă a observat că unul dintre pacienţi avea simptome evidente de intoxicaţie cu alcool. Cum spitalul are aparat pentru verificarea alcoolemiei, cumpărat tocmai pentru a-i dovedi pe angajaţii sau pacienţii bănuiţi că au băut, omul a fost pus să sufle în etilotest.

Citește și: Judecătoarea care a anulat hotărârile de guvern care priveau terenurile lui Puiu Popoviciu, aproape promovată ca formator la INM

Rezultatul? Deşi s-a jurat că a băut o singură bere, pacientul avea o alcoolemie de 2,7 mg/l alcool pur în volumul de aer expirat, deci în sânge aproape dublu, ceea ce arăta că îngurgitase băuturi spirtoase şi încă în cantitate mare.

Alcoolul şi medicamentele psihotrope sunt o combinaţie periculoasă, căci băutura intensifică efectele adverse ale acestor medicamente, putând provoca hemoragii interne, convulsii, probleme cardiace şi chiar decese.

Din această cauză, medicul a şi fost obligat să oprească tratamentul pacientului şi să anunţe incidentul.

Cu ochii pe camere

Pentru a elucida povestea, conducerea spitalului a dispus declanşarea unei cercetări disciplinare, care nu s-a terminat nici până azi.

Pacientul şi colegii săi de palier au fost puşi să dea depoziţii scrise, iar înregistrările de pe camerele de supraveghere au fost verificate, cadru cu cadru, pentru a se stabili pe unde a umblat bărbatul şi persoanele cu care a intrat în contact.

Mai multe aflați din publicația Bihoreanul.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related