Judecătoarea care a anulat hotărârile de guvern care priveau terenurile lui Puiu Popoviciu, aproape promovată ca formator la INM

Data:

Judecătoarea care a anulat hotărârile de Guvern ce stabileau că terenurile Universității Agronomice din Băneasa fac parte din domeniul public al statului, terenuri în dispută în dosarul Puiu Popoviciu, este foarte aproape de a fi promovată la Institutul Național al Magistraturii (INM) ca formator.

„După susţinerea probei interviului, comisia de selecţie a acordat note de la 1 la 10 pentru fiecare dintre criteriile indicate mai sus, constatând că doamna Ionela Tudor a depășit nota minimă 9 (reprezentând media artimetică a notelor acordate pentru fiecare criteriu), necesară pentru calificarea pentru următoarea etapă, respectiv susținerea unei secvențe demonstrative de seminar”, se arată în decizia INM.

La concurs s-au calificat două judecătoare, iar Ionela Tudor a obținut nota cea mai mare.

Tudor a stabilit, în iunie anul trecut, că terenul de 226 hectare pe care Popoviciu l-a obținut printr-o asociere controversată că nu aparținea statului, ci era în proprietatea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB).

Cele două hotărâri de guvern aveau o vechime de 25 de ani.

Citește și: Magnatul Puiu Popoviciu a anulat în instanță două hotărâri de guvern vechi de un sfert de secol, care-i dădeau bătăi de cap în dosarul „Băneasa”

Salvarea lui Ciucă

În 2022, Ionela Tudor a motivat o decizie a Curții de Apel București prin nevoia de stabilitate politică a țării controversata decizie de stopare a analizei doctoratului deținut de fostul premier Nicolae Ciucă.

Citește și: Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

„Generarea unei astfel de ştiri (despre situația analizei plagiatului n.r.) are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului”.

INM este condus de Simona Marcu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
3 COMENTARII
  1. Inca o dovada de cat de mare este putregaiul din asa zisa justitie din tara noastra. Tradarea tarii si a poporului roman se executa prin zoaiele din sistemul de justitie. Dureros pentru natia romana.

    • Pai Popoviciu a colabora și sponsorizat cu fiul lui Robinet al americutei de aia sta bine la Londra. A fost deajuns ca PORTARUL ambasadei americane sa dea un telefon și aceasta judecătoare sa executat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a fost condamnat la închisoare afaceristul Cătălin Hideg, patronul Sanimed. Motivarea instanței

Cătălin Robertino Hideg, patronul Sanimed International, a fost condamnat...

Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Radu Ciocan a plecat în Londra de aproape 10...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...