Încă un dosar penal pentru președintele CJ Iași, pentru fals în declarații

Data:

Încă un dosar penal pentru președintele CJ Iași, informează 7iasi.ro. De această dată, Agenția Națională de Integritate a depus pe numele acestuia o plângere pentru fals în declarații.

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la fapte comise în legătură cu averea dobândită de Alexe. În 2020, ANI a început să învestigheze îmbogățirea bruscă a familiei Alexe, ministru al Mediului la acea dată. În 2021, după un articol 7IAȘI, ANI a extins cercetările în privința lui Alexe pentru conflict de interese.

Actualul șef al județului a direcționat bani publici către firma surorii pentru servicii de monitorizare media. Pe 7 noiembrie 2023, ANI a comunicat în mod oficial că Alexe a scăpat de răspunderea civilă după ce a intervenit prescripția, însă s-a ales cu o plângere penală pentru fals în declarații.

Citește și: Inspectoratul Școlar Vrancea cere unui jurnalist să-și dezvăluie sursele în baza „legii accesului la informații de interes public”

Este al treilea dosar penal pentru Costel Alexe

Costel Alexe, actualul președinte al Consiliului Județean Iași, s-a ales cu o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru fals în declarații. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au declanșat în 2020 o verificare cu privire la modalitatea de dobândirii a averii de către Alexe în care acesta era ministru al Mediului.

În 2021, ANI a extins verificările și pentru mai multe fapte de conflict de interese comise de fostul demnitar. Deși conflictul de interese s-a consumat în formă continuată din 2017 până în 2020 inclusiv, ANI a analizat doar doi ani: 2017 și 2018.  Verificările ANI s-au întins pe durata a trei ani, timp suficient pentru ca faptele comise de Alexe să se prescrie în privința răspunderii civile.

Însă, inspectorii ANI au formulat o plângere penală pentru fals în declarații împotriva lui Alexe datorită neconcordanțelor în privința patrimoniului dobândit.

7IAȘI a dezvăluit în iulie 2021 faptul că, din sumele încasate de la Camera Deputaților, Costel Alexe a făcut plăți regulate către societatea Concept Art Event SRL, la care sora sa, Adina Gianina Dura, este asociat și administrator. 76.000  lei au fost achitați de Costel Alexe firmei Concept Art Event, care își are sediul chiar în conacul de la Sculeni al președintelui CJ Iași.

Continuarea în 7iasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...