Fostul primar al orașului Panciu, condamnat la închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni

Data:

Fostul primar al orașului Panciu, condamnat la închisoare cu executare. Magistrații Judecătoriei Tecuci s-au pronunțat, astăzi, într-un dosar în care fostul primar al orașului Panciu, Iulian Nica, era inculpat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, informează Vrancea24.ro.

Judecătorii au contopit pedepsele și au decis o condamnare de 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare. ”În baza art.38 al.1 CP şi art. 39 lit.b CP, contopeşte pedepsele stabilite, urmând ca inculpatul Nica Iulian să execute pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de 2 ani şi 8 închisoare sporită la 5 ani şi 4 luni închisoare în stare de detenție. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a şi b Cp pe o perioadă de 3 ani. Aplică inculpatului, pe durata prevăzută de art. 65 alin 3 Cp, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit a şi b Cp.”, se menționează în decizia judecătorilor.

Citește și: Inspectoratul Școlar Vrancea cere unui jurnalist să-și dezvăluie sursele în baza „legii accesului la informații de interes public”

De asemenea, magistrații au stabilit și sume de plată în contul fostului primar. ”Obligă inculpatul Nica Iulian să plătească părţii civile Muntu Gabriel suma de 5000 euro, în echivalent lei la data plăţii, reprezentând daune morale. Obligă inculpatul Nica Iulian să plătească părţii civile UAT Panciu suma de 134.486,07 lei reprezentând despăgubiri ca urmare a săvârşirii infracţiunilor. Obligă inculpatul Nica Iulian să plătească părţii civile SC DUSPI SERV PANCIU SRL suma de 24.624,88 lei reprezentând despăgubiri ca urmare a săvârşirii infracţiunilor. Menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză astfel cum au fost dispuse prin Ordonanța din data de 13.04.2020 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu. IV. În baza art. 274 alin. 1 şi 2 Cpr.pen., obligă pe inculpatul Nica Iulian la plata sumei de 7000 lei şi pe inculpatul Holbea Dănuţ la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În temeiul art. 276 alin. 1 C. proc.pen., obligă pe inculpatul Nica Iulian să plătească persoanei vătămate Muntu Gabriel suma de 5200 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de acesta.”, se mai arată în decizia magistraților.

Hotărârea Judecătoriei Tecuci nu este definitivă.

Citește și: De ce nu ma interesează că Rareș Bogdan s-a dus la piață cu un ceas de 30.000 de euro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Vrancea24.ro)

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...