Apărarea fondului forestier, componentă de bază a sectorului apărării naţionale şi europene

Data:

În fiecare an între 15 martie – 15 aprilie serbăm „Luna Pădurii”, un eveniment ce are ca scop evidenţierea rolului pădurii în menţinerea echilibrului în natură şi sensibilizarea publicului şi  a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor şi a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic la nivel global. 

Cotidianul regional Cuvântul Libertăţii, în parteneriat cu Asociaţia „Viitor pentru Oltenia”, a organizat vineri, 8 aprilie, Conferinţa Naţională “România, putere verde”.

Evenimentul a fost împărţit în trei secţiuni. Deschiderea oficială, tema împăduririlor şi dezbaterea despre „Green Deal şi securitatea energetică”, a avut loc la Consiliul Judeţean Dolj, iar cea de-a treia secţiune, în cadrul căreia s-a discutat despre „Colectarea selectivă a deşeurilor : de la nepăsare la implicare”, s-a desfăşurat începând cu ora 16.00, la Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman din Craiova.

Conferinţa s-a încheiat cu plantarea a trei puieţi de mesteacăn în curtea interioară a Muzeului Cărţii şi Exilului Românesc. Au participat reprezentanţi ai Guvernului, europarlamentari, parlamentari de Dolj, directorii instituţiilor deconcentrate, mediul de afaceri, furnizori şi consumatori de energie, consilieri locali şi judeţeni, mediul academic, jurnalişti.

Prin conferinţa de la Craiova, organizatorii au dorit să tragă un nou semnal de alarmă asupra extinderii fenomenului deşertificării zonei de sud a Olteniei. Specialiştii din ţara noastră au tot adus în atenţie fenomenul, iar deşertul din sudul ţării avansează îngrijorător. Experţii estimează că fenomenul deşertificării va afecta anual circa 1.000 ha.

Continuarea în Cuvântul Libertății.

spot_imgspot_img
Marga Bulugean
Marga Bulugean
Marga Bulugean este redactor-șef la cotidianul regional “Cuvântul Libertății” din Craiova. A fost redactor, șef de departament, redactor-șef adjunct. Am avut în directa responsabilitate domeniul “Social”, dar și instituțiile județene și locale implicate în domeniul sănătății. În prezent, este responsabilă de coordonarea redacției, de identificarea de noi subiecte, editarea știrilor, reportajelor și interviurilor, precum și de coordonarea studenților de la Jurnalism care fac practică și internship-uri la ziarul Cuvântul Libertății. A făcut parte timp de patru ani din redacția grupului de presă Curentul-Monitorul, unde a fost reporter și redactor, domeniul fiind tot domeniul “Social”. Are dublă licență, în inginerie și filologie la Universitatea din Craiova și un master în Managementul Instituțiilor Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...