Arestați pentru trafic intern și internațional de droguri de risc | VIDEO

Data:

spot_img

La data de 5 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2024, persoanele în cauze ar fi procurat, transportat, deținut și vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori din județele Buzău și Prahova, pentru sume cuprinse între 250 și 3.000 de lei.

De asemenea, la data de 4 iunie 2024, unul dintre cei cercetați, folosind persoane interpuse, ar fi primit din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conținea peste 2,4 kilograme de rezină de canabis, cu o valoare de piață de peste 30.000 de euro.

În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate în județele Prahova și Dolj, au fost descoperite și ridicate două culturi, formate din 44 de plante de canabis (aflate în diferite stadii de dezvoltare), peste 415 grame de canabis (provenită de la culturi anterioare), precum și alte mijloace de probă.

Citește și: Inteligența artificială ajută la găsirea a aproape un milion de potențiale surse de antibiotice în natură

Reținuți pentru infracțiunea de trafic internațional de droguri de risc

La aceeași dată, procurori D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 3 bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre aceștia, a fost reținută și săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, Craiova și serviciului de combatere a criminalității organizate Arad, precum și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Buzău și Prahova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

YouTube video

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Poliția Română

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...