Inteligența artificială ajută la găsirea a aproape un milion de potențiale surse de antibiotice în natură | Aktual24

Data:

spot_img

În cadrul unui important pas înainte în lupta împotriva rezistenței la antibiotice, o echipa internațională de cercetare a exploatat puterea inteligenței artificiale (AI) pentru a descoperi aproape un milion de noi surse potențiale de antibiotice în natură, relatează Interesting Engineering.

Inteligența artificială, în sprijinul cercetătorilor

Condusă de profesorul asociat Luis Pedro Coelho, un biolog de la Queensland University of Technology (QUT), echipa de cercetare a utilizat învățarea automată pentru a analiza peste 60.000 de metagenomuri – colecții vaste de material genetic din diverse medii, inclusiv din sol, oceane și intestinul uman.

Citește și: Cheia succesului: ce profesii definesc piața muncii din România și cum să pregătești un CV impresionant

„Am folosit seturi de date care erau disponibile în mod public. În general, acestea fuseseră colectate în alte scopuri”, a declarat profesorul Coelho pentru Interesting Engineering atunci când a fost întrebat despre colectarea și utilizarea datelor metagenomice din diverse medii.

Abordarea inovatoare alimentată de inteligența artificială a permis echipei să identifice un număr impresionant de 863.498 de peptide antimicrobiene promițătoare, molecule cu potențialul de a ucide sau de a inhiba creșterea bacteriilor dăunătoare.

Citește și: Piedone nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei

Pentru a-și valida concluziile, cercetătorii au testat 100 de peptide fabricate în laborator împotriva unor agenți patogeni semnificativi din punct de vedere clinic.

Articolul integral, în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...