Atac la Praga. 14 persoane ucise și alte 25 rănite. Cel mai mortal atac din istoria țării

Data:

Atac la Praga. Un bărbat înarmat a ucis 14 persoane și a rănit alte 25 la Universitate Carolină în cel mai mortal atac din istoria Cehă modernă, potrivit oficialilor.

Poliția susține că bărbatul înarmat în vârstă de 24 de ani a fost și el „eliminat” în urma incidentelor de la Universitatea Carolină din centrul istoric al capitalei, scrie BBC.

Atacatorul era unul dintre studenți

Crima a avut loc în clădirea departamentului de filosofie al Universității Caroline, unde atacatorul era student, a declarat șeful poliției din Praga, Martin Vondrasek.

Citește și: Ce făceați pe 22 decembrie 1989, la ora asta?

Poliția nu a oferit detalii despre victime sau un posibil motiv al atacului armat din clădirea situată în apropierea râului Vltava, în Piața Jan Palach. Ministrul ceh de interne Vit Rakusan a declarat că anchetatorii nu suspectează o legătură cu vreo ideologie sau grupări extremiste.

Vondrasek a declarat că poliția crede că bărbatul înarmat și-a ucis tatăl mai devreme joi, în orașul său natal Hostoun, la vest de Praga, și că acesta plănuia, de asemenea, să se sinucidă, relatează APnews.

Vondrasek a mai declarat că, pe baza unei percheziții la domiciliul său, bărbatul înarmat este suspectat și de uciderea unui alt bărbat și a fiicei sale de două luni, la 15 decembrie, în Praga.

Citește și: Cât costă să ai o casă fără facturi și toate utilitățile. O experiență personală

Studenții săreau de la etaj de frică

Mai târziu, pe rețelele de socializare au apărut imagini dramatice, care arată oameni sărind de pe unul dintre pervazurile clădirii la un etaj inferior, iar pe fundal se aud și împușcături.

Într-un videoclip separat, mulțimile îngrozite sunt văzute fugând din acea zonă care este frecventată de mulți turiști.

La o ședință de informare de joi seară, șeful poliției din țară și ministrul de interne au spus că bărbatul înarmat fusese student la facultate, potrivit BBC.

Informațiile preliminare au sugerat că niciun ofițer de poliție nu a fost rănit în atac, au spus autoritățile.

Studenților nu le vine să creadă

Jakob Weizman, un student danez la Universitatea Carolină din Praga, susținea un examen joi, când a început să audă împușcături și țipete.

Primul lui impact a fost șocul, a spus el – nu a crezut niciodată că se va trece printr-o astfel de situație într-o școală din Europa

„Am trăit foarte mult timp în SUA, dacă s-ar întâmpla oriunde, s-ar fi întâmplat în SUA”, a spus el pentru CNN. „Acum se răspândește ca o boală și în Europa.”

El a subliniat o serie recentă de de atacuri similare în altă parte a continentului, spunând: „Vedeți că acest lucru se întâmplă în Danemarca, Serbia și acum aici. Este incredibil de înspăimântător.”

Weizman și profesorul său au încuiat ușa sălii lor de examen și au baricadat-o cu scaune și mese, rămânând înăuntru timp de o oră până când poliția a sosit și i-a escortat afară din clădire.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...