Au pus securiştii Iohannis, Hellvig, Ciucă, Gheorghiță mâna să fie şefi. A ieşit prost

Data:

Cea mai mare criză de sănătate din memoria recentă s-a lăsat şi cu o luptă între două narațiuni. Este narațiunea morții, a iraționalului, a hăului. Antivaccinismul. Şi narațiunea rațiunii, a ştiinței, a bunului simț, a încrederii.

În România, criza sanitară a mai introdus o narațiune: a securiştilor, a specialilor, a crizaților cu ceafă şi pulan, a băieților care cred că ei trebuie să decidă indiferent de ce se votează.

Criza a fost depăşită. Prin ştiință. Întâi prin carantină, apoi prin vaccinuri. Există o legătură clară între puterea narațiunii morții şi numărul de morți. Unde oamenii au fost asaltați de mesajele morții, au fost mai multe victime.

AUR şi Simion au fost cavalerii morții, ai isteriei. Ciolacu refuza să poarte mască. Ciolacu ăsta de se vrea rezonabil acum a fost atunci agent al Morții.

Cumva, nu doar în România, dar dramatic în România, momâile morții cred că istoria le-a dat dreptate. Nu, nu v-a dat dreptate!

Lumea a învins pandemia cu armele ştiinței, ale rațiunii, ale bunului simț.

Ciolacu a decis să se urce pe cadavre. Ar face şi ar zice orice ca să fie la putere.

Specialii au bruiat în România narațiunea rațiunii. Țara din UE unde coordonarea a fost cea mai militarizată, cea mai secretizată, are rata de vaccinare cea mai mică.

Citește și: Vlad Voiculescu a fost pus sub urmărire penală de DNA, pentru achizițiile de vaccinuri anti-Covid

Au pus securiştii Iohannis, Hellvig, Ciucă, Gheorghiță mâna să fie şefi. A ieşit prost. Securismul e incompatibil cu rațiunea, cu bunul simț. Cu eficiența.

Țin minte cum era invitat colonelul Gheorghiță în guvern să ne zică ce si cum. Să ce? Îmi venea să zbier: bă, cum adică, ăsta vine să ne anunțe ce a decis deja? Suntem Guvernul României sau aplaudacii lui Gheorghiță?

L-au evacuat pe Vlad din guvern pentru că îndrăznea să aibă opinii, ca ministru al Sănătății. Să publice lista centrelor speciale, care nu ar fi trebuit să existe.

Singurul scandal care trebuie lămurit este modul în care armata, poliția şi serviciile secrete s-au vaccinat în centrele speciale. Este vital să lămurim asta, altfel rămâne că în cea mai mare criză din zilele noastre republica specialilor a învins republica românilor.

Acum, când pandemia a trecut, narațiunea rațiunii, a bunului simț este asaltată în România. Este anchetată. Se vrea alungarea din cetate.

Narațiunea morții s-a urcat pe mătura isteriei şi se crede pe cai mari. Cel mai iresponsabil premier din vremurile moderne, Ciolacu, bolboroseşte isteric despre rate ale morbidității record în România, folosind şi cifre false şi cuvântul greşit.

Securiştii au dispărut ca măgarii în ceață.

Well, gentlemen, when the shit hits the fan, some guys run and some guys stay”. Zice personajul colonelului din Parfum de femeie.

Şi nu cred că ne aşteptam ca securiştii noştri cei de toate zilele să stea când vine furtuna.

Iohannis, Hellvig, Ciucă, Gheorghiță au crezut că cine se ocupă de vaccinare va fi erou salvator. Atunci s-au băgat în față. Acum se ascund ca şobolanii.

Aşa că rămâne pe ăia care au fost mereu de partea rațiunii să apere narativul normalității. Ăia acuzați cu nume şi prenume de istericul Ciolacu că au închis spitale. Ei nu erau la putere când s-au închis spitalele. Nu zic că era bine sau rău, zic că nu erau ei la butoane. Cine erau? Securiştii.

Dar nu te aştepți de la binefăcătorul doamnei Docuz să se bată cu securiştii, nu? Că doar a ajuns omul din bișnițar la Buzău, mare politician începând doctorat la SRI.

Securiştii au închis vaccinarea cu doar 42%. Foarte puțin. Partidele morții AUR – PSD s-au cocoțat pe cadavre. Securiştii au condus prost.

Şi totuşi.

Eu țin minte cum ne-am vaccinat.

Am stat cu sufletul la gură să prind loc pentru mama şi tata. Am prins pentru mama. Apoi s-a blocat platforma la tata. Nu mai erau locuri. Dădeam refresh.

Istericul Simion, iresponsabilul Ciolacu nu păreau victorioşi atunci. Părea că nu vom avea destule vaccinuri. Am dormit noaptea aia cu ideea că scapă doar mama. Am găsit a doua zi pentru tata loc liber în alt oraş.

Și nu, nu am avut instinctul să îi declar speciali, să îi bag la centre speciale. Eram ministru. Am stat pe platforma publică să le caut loc.

Ciucă, Hellvig – toți epoleții au avut grija asta, ei și familiile lor să scape, să se bage în față, cum se băgau la magazinele speciale pe vremea lui Ceaușescu, când eram toți egali, dar ei mai egali.

Citește și: Ioana Mihăilă, pusă de DNA sub urmărire penală: „În mandatul meu nu am cumpărat vaccinuri și nu am negociat cantități”

Specialii și familiile lor să scape ei. Asta e vomitiv și asta trebuie lămurit.

Şi totuşi, în ciuda istericilor, în ciuda bărbaților verzi tradiționali, dar iubitori de Miss Buzău pe contracte cu statul, în ciuda securiştilor care au spălat putina când e vorba de răspundere, în ciuda acestor flageluri publice, totuși, 8 milioane de români s-au vaccinat.

1 miliard de euro prejudiciu? România a plătit 500 de milioane cu totul pe vaccinuri. Cu totul. Cele mai multe au fost administrate. 3 sunt în brațul meu. 3 în al mamei. 3 în al tatei. Din alt oraş.

Astea sunt prejudicii? Suntem prejudicii? Opt milioane de prejudicii. Opt milioane de români au ignorat vocile morții.

Pandemia a trecut pentru că ei au fost normali la cap. Ei sunt învingătorii.

Simion, Ciolacu, securiştii laşi – ăştia sunt scursori ale istoriei, care trec.

Opt milioane de români s-au vaccinat. Ei sunt România bunului simț.

Cei care au făcut România ar fi mândri de noi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Cristian Ghinea este coordonator al Departamentului pentru Politici Publice al USR.

spot_imgspot_img
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea este licenţiat în Studii Politice şi Administrative și a absolvit un program de Master la London School of Economics and Political Science. În anul 2009 a fondat, împreună cu un grup de experţi, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), un think-tank având ca obiectiv sprijinirea rolului României în Europa prin furnizarea de expertiză în domeniul politicilor publice. În aprilie 2016 a devenit Ministru al Fondurilor Europene în guvernul tehnocrat, după o perioadă de cinci luni petrecute la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloş. După experiența în guvernul tehnocrat, s-a înscris în USR și a candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Cristian Ghinea a fost deputat de București până în mai 2019, când a devenit europarlamentar USR, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare regională. În decembrie 2020 a renunțat la funcția de europarlamentar și a devenit ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. A fost vicepreședinte al USR, iar acum este coordonator al Departamentului pentru Politici Publice al partidului.
62 COMENTARII
    • Văd că de scris aberații ești în stare, dar să și înțelegi ceva e foarte greu pentru un analfabet funcțional ca tine și mulți alții asemănători ție!!

  1. Terminați cu aceste vaccinuri , ei știau ca nu sunt bune încă din 2020 , acum în 2023 nici un medic nu mai recomanda vaccinarea , nimeni nu mai vorbește despre cei care au fost internați în spitalele Covid , cei care au murit , cei care au reușit sa scape cu viață și au rămas cu sechele pe viata

    • Restul Europei din prima lume s-au vaccinat în procent de 87%. Imi imaginez ca toți 87% sunt sinucigași, asa ca după ce vor muri toți veți popula voi tarile lor! Ce gândire a Evului Mediu demult apus în alte părți ale lumii! Sper ca cei minoritari în România, oamenii de bun-simt, cu spirit critic și demnitate sa devina cânva majoritate , pentru a putea răsturna căruța asta cu pr..ști!

    • Aiurea, problema este, dacă ăștia se consideră „oamenii pregătiți cu studii inalte”, cum au fost ” înșelați sa toace inutil 2 miliard de euro, pe langa, se mai adauga probabil inca 1 miliard pe materiale si altele, ori inutile, ori inutilizabile – de proastă calitate. Sau, au încasat”mita” sa toace inutil banii românilor … Articolul, este menit sa arunce „cartoful fierbinte ” al „delapidării miliardului dintr-o curte in alta” până va deveni rece si mușamalizat. Se vor dovedi instituțiile statului ușor de inselat și”hoti scăpați iar românii, fraierii de serviciu ca de obicei ?. Este vorba de 1 milisrd iar românii, au sute de mi de copii flămânzi, bolnavi trimiși pentru operații prin donații ” din mila publică, etc”. Cineva trebuie să plateasca, nu mai aruncați „cartoful dintr-o curte in alta”!.

    • Se vede treaba ca nu cititi prea mult. Sa faci apologia vaccinarii acum cand cifrele oficiale arata ce unu din patru vaccinati au avut efecte adverse, mi se pare mai mult decat ciudat. In plus de asta, serurile cu care au fost inoculati unii ( nu le pot numi vaccinuri) nu au dat imunitate. Articolul este, asa cum spuneam anterior, cel putin ciudat. Romani, vi se pregateste ceva!

  2. Nimeni nu este perfect. Nici măcar dl. Guinea, sau dl. Voiculescu Vlad, sau dna Mihăilă. Bine ar fi ca cineva să-mi spună de ce am fost nevoita să-mi îngrop bărbatul gol pușcă în sac de plastic, fără slujbă în biserică.
    Și greu doar eu și copii am putut fi prezenți lângă el.
    De ce singurul tratament administrat a fost oxigen și atât!!!!???
    USR partid al minciunii desăvârșite.
    Păcat. Au venit pe cai albi și acum nici măcar măgarii nu se mai lasă călăriți de domniile lor.
    Parole, parole, parole (ca să nu spun gargară, gargară, gargară) și decizii înfiorătoare, cam la asta se reduce tot dar absolut tot ceea ce au făcut și fac pentru noi românii!!!

  3. Cea mai mare țeapă pe care am luat-o a fost sa ma vaccinez!! La o lună după covid făcut test de anticorpi care a ieșit cu niște valori foarte mari, iar la șase luni de la boală și două vaccinuri anticorpii eru un sfert!!

  4. Respect maxim, Cristian Ghinea! Un om curajos care spune lucrurilor pe nume. Cei care nu au crezut și nu cred că vaccinul a salvat vieți, nu au nimic în tertecuta…..fac parte din analfabeții României. Simion și Șosoaca au profitat și încă profită de pe urma acestei drame a pandemiei…la fel și Ciolacu.

    • Aici are perfectā dreptate. Anchetati ar trebui sa fie antivaccinistii cate cunosteau adevarul despre pandemia dar sau urcat peste cadavre sa prindā putere pe spatele bietilor nestiutori.

    • Aici are perfectā dreptate. Anchetati ar trebui sa fie antivaccinistii cate cunosteau adevarul despre pandemia dar sau urcat peste cadavre sa prindā putere pe spatele bietilor nestiutori.

    • Votez cu mii de pumni in plexul drept. Cucoană nu al citit încă, că acest Vaccin a fost obținut pe repede înainte????,și că acei producători NU au AVUT timp să-l testeze și să CUNOASCĂ REACTILE adverse?. Citește,informeazate și vezi că cei care au produs și vindut dozele de vaccin antiCovit au specificat că nu se conoste reacțiile adverse. Bun,sa cumpărat cite TREI doze pe Cap de român,din care s-au vaccinat cca.70%. Ajungeau cele 37milioane doze. De ce s-au mai comandat încă 52Milioane doze?????.

  5. Individul ăsta aruncă cu noroi în tot ce îi stă
    în cale de multă vreme .Ar trebui să urmeze
    și el după voiculescu ,câțu și alții.
    Ei au fost la guvernare cu lucovid orban,alt
    neisprăvit și alții sunt vinovați nu ei!

  6. Spre deosebire de “expertii” de o carte ca Voiculescu,Barna sau Ion ,Ghinea este “ mitocanul “ arogant de tipul activistului de oartid arivist scolit la Fane Babanu’!Printre lecturile sale o fi si una despre Secu’,se pare ca nu a inteles ce presupune aceasta”calitate”,daca il face pe Iohannis ,ales de 2 ori de majoritatea romanilor presedinte securist,ca si pe Helvig care a stat la masa cu sefii FBI,BND sau SDCF!

  7. Ceea ce spune Ghinea este de bun simț și sunt adevăruri petrecute.
    Îmi place personalitatea lui și modul cum gândește. A nu se uita că a participat direct la scrierea unui PNNR cu principii corecte și sănătoase.
    Speciali inventați de nomenclatura psd-pnl, cu nesimțirea maximă, au împărțit tara în fraieri contribuabili și șmecherii speciali. Au promovat în demnități toate submediocritațile. Ciolacu, ca și ceilalți, sunt oameni fără școală, fără rezultate personale, doar politruci care știu să mintă și să manipuleze.

  8. Incredibil ! In 2023,in pofida tuturor evidentelor care inunda internetul despre milioane de morti subite(nota bene mai ales la cei care au luat si boostere),despre absoluta inefecienta a acestor seruri care nu corespund in nici o privinta definitiei vaccinului, si in raspar cu statisticile reflectand un enorm exces de mortalitate dupac2020 in toate tarile „vaccinate”,cine scrie si publica astfel de minciuni contra naturii trebuie judecat pentru crima impotriva umanitatii.
    In solidar cu cei care au infaptuit-o !

  9. Cat tupeu jegos sa ai ca să mai vorbești de „binefacerile” vaccinurilor anti covid sau de purtatul măștii???
    Acum când în fiecare zi apar dovezi irefutabile referitoare la inutilitatea vaccinului ( ba chiar a imenselor daune ce le produce) și a purtatului măștii , sa vina unu’ care nu știe nimic (in mod absolut!) sa spună cine e rațional, cine e securist, ce trebuie făcut și ce nu, ESTE DE NOAPTEA MINTII !!!
    JOS SOROSISTII ANTIROMANI!

  10. Domle Ghinea, nu mai mutați vinovățiile de la unii la altii, probabil ca, extratereștrii au băgat pe furis stiloul pe actele alea si au transferat miliardul !.

  11. Domle Ghinea, nu mai mutați vinovățiile de la unii la altii, probabil ca, extratereștrii au băgat pe furis stiloul pe actele alea si au transferat miliardul !. Vinovați … zero

  12. Presshud.ro, ce înseamnă pentru voi un comentariu ?, are valoare doar dacă spune ce va place vouă sau, nu atacă sensibilitatea voastră ?. Mă întreb pentru ca, comentariul postat a fost cenzurat. Publicati-va fituica pentru un cerc restrâns care va lauda convingerile.

  13. Este un festival al antivaxerilor care vor avea consecințe sanitare pe termen lung în România.
    Poate ați uitat că urmare a ratei slabe de vaccinare, România a avut una dintre cele mai mari rate ale mortalității de Covid.
    Cei care au declanșat acest circ vor avea pe conștiință viitoare decese.

  14. Stai liniștit că vine și rândul tău. Și apropo, vezi că mai sunt câteva milioane de injecții nefolosite. Ar fi păcat de ele să fie aruncate. Îți propun să-ți folosești toate membrele pentru înțepat la fiecare oră. Te las să le folosești și pe alea care îmi erau mie predestinate, pentru că eu nu am participat la experimentul ăsta măreț. Nu m-am simțit pregătit să devin erou… am preferat mediocritatea

  15. Bați câmpii mă băiatule! Au vaccinat „epoleți”?!? Armată, poliție
    .. Păi normal, că pe ăștiai-ați scos în față și i-ați băgat la înaintare! Să înțeleg că și medicii au fost tot „epoleți”, că și mulți dintre ei s-au vaccinat! Cred că te duce capul să te gândești de ce! Din cauza ăstora nu ai găsit tu vaccin?! cum dracu, că ați luat cât pentru Polonia! Mai rău este pentru cei care s-au vaccinat și acum regretă din motive medicale!
    Îmi pare rău că din cauza unora ca tine, s-a mai dus naibii o alternativa la actuala clasă politică! Iar nu mai am cu cine vota!

  16. Mai susținători ai vaccinului Covid ! Chiar sunteți bătuți în cap ? Vorbiți de lucruri de care habar nu aveți ! Că văd că impotriva evidențelor, de așteptat pentru cei cu știința în ale imunologiei (de care voi nu ați auzit !), nu vă lăsați de loc ! Sau sunteți sclavi pe veci pentru că v-ați mânjit cu banii globaliștilor ?

    • Sunt susținător al vaccinării indiferent de tipul vaccinului. Toate vaccinurile sau creat de către oameni de știință care ”nu sunt bătuți în cap” . Spune care vaccin de Covid nu e bun și pe urmă asumă-ți aberațiile corect și cinstit în instanța judecătorească. Habar nu ai ce înseamnă globalist dar pare că înghiți la greu retorica lui Viktor Orban. ”Mihai Viteazu” … Apoi dacă tot ești așa mare Șpecialist..scrie un medicament ..unul care nu are ”efecte adverse” ..unul.

  17. Începând de la titlul articolului îți dai seama cât de alambicat a fost totul..De ce? Tocmai ca nimeni și nimic să nu îi deranjeze pe profeții vaccinării și,mai cu seamă,pe cumpărătorii de vaccinuri… Așa că,acum este faza pe amenințări și urmează cea de dat în gât… Și,asta cu securiștii, să îi fie rușine lu’ ghinea (nu merită să îi scriu numele cu majuscule)…trebuia să fie bărbat și să recunoască că e produsul expirat a acestora și că până în 2016 a fost pregătit în laboratorul lor,dar au realizat ăia că, în 2016, trebuie returnat de unde vine..recte in anonimat și mediocritatea specifică USR…Ce rușinos..Dar, morții din pământ își vor striga DREPTATEA.. căci nu știu nici ei și nici cei dragi ai lor de ce cauze au murit…Triste vremuri…

  18. Aha, deci de aia in tari cu vaccinare aproape zero pandemia sa dus de mult ! Precum și gripa spaniolă, covidul a disparut de la sine in mod natural, cât despre sinucigași ai răbdare tovarsu un curând se vor vedea cu adevarat efectele

  19. Măi Ghinea, pe tine cine te ancheteaza ptr modul in care ai fact PNRR, cu cine anume si ce interese ai sa iei bani de pe urma PNRR? Marș cu Voiculescu al tau care avea 24 de consilieri si care si-a delegat toate atributiile de ministru catre secretarii de stat. Un zero absolut a fost V Voiculescu ca ministru, iar voi erati la guvernare, dar faceati opozitie in Guvern, mai ceva ca AUR. Ati fost si ati ramas niste lătrăi de pe margine, ati ruinat orice speranta in USR, Plus etc. Gică Contra sunteti! Fmm

  20. Mulțumesc celor care sau implicat și au asigurat vaccinurile anticovid în România, dar mai ales celor care le-au creat.
    Mi-am văzut moartea cu ochii, am avut o ultimă săptămână cu infecție Covid -19 soră cu moartea, practic dacă mai dura o singură zi acum nu mai scriam acest mesaj.
    Chiar și după ce toată familia a trecut prin cumplita boală, parte din familie nu s-a vaccinat. Ei bine la al doilea val de infectări cei vaccinați am trecut foarte ușor însă cei nevaccinați au trecut din nou prin chinurile bolii.
    Văd că mai sunt și acum ”specialiști” fără studii în epidemiologie..mai au puțin și sunt gata să opereze pe cord ..în urma lor au rămas familii fără un părinte sau fără amândoi .. la recomandările ”specialiștilor” ..continuă lupta împotriva științei de ”dincolo”.
    Este de remarcat că ”speciliștii” antivaccin nu au adus argumente anti pentru un anumit vaccin ..deoarece trebuiau să prezinte DOVEZI în instanțe..au fost foarte viteji ..ca maimuțele urlătoare din junglă.
    România are două războaie la granițe și de dus un război hibrid cu DICTATORII -ILIBERALI sau cu ”suveraniștii” aflați în slujba statului terorist ruzznac. O acțiune orchestrată pe o temă, pentru care antglobaliștii – frați de credință cu Viktor Orban, pot lovi electoral este bună și în România….trebuie eliminate discuțiile publice pe tema corupților din politică ce dăunează grav PESEDEULUI .. mai ales imaginile cu partbagajele pline cu bani pentru înaintașii PESEDEULUI.
    Avem două războaie la granițe și să nu uităm că suntem cu mâna aproape de fundul sacului cu banii de rezervă.. salariile cresc la bugetari odată cu CREȘTEREA TAXELOR PENTRU PRIVAȚI. Dacă cei de la DNA sunt atât de grijulii cu banii statului ar putea totuși să ne arate câți judecători au fost puși sub acuzare după sutele de milioane de euro pierdute de statul român la CEDO ?

  21. Autorul acestui articol minte și manipulează cu privire la vaccinare și numărul celor vaccinați și anume: 1) vaccinurile anticovid,toate sunt mizerabile; cu siguranță dau și vor da efecte secundare groaznice și fatale.S-au folosit special în scopul reducerii populației din întreaga lume,nu au fost testate pe cobai, ci direct pe oameni. Așa cum au spus cercetători și medici integri, de bună și cu bună credință.Se va constata după 4-5 ani, respectiv 10-14 ani. 2) Numărul celor vaccinați în țara noastră a fost în procent de 25% ,declarație oficială ! 3)Puțin înainte de dispariția subită a „pandemiei” și oprirea bruscă oficială, toată Europa era oficial în cod Roșu, conform numărului de îmbolnăviți cu corona virus,deși erau vaccinați în proporție de 75 85 %- declarații oficiale! NUMAI România era în cod Verde ( oficial),deși procentul celor vaccinați era de 25%! 4) S-a dovedit astfel că : a)Vaccinarea nu a fost eficientă și sigură,așa cum se declara permanent pe toate posturile mas-media!!! a)Ne vaccinații nu s-au îmbolnăvit datorită imunității naturale,cei cu un regim de viață sănătos și care cu mijloace naturiste și-au întărit imunitatea ! Acesta este adevărul! Realitatea a dovedit aceasta!
    b) Cinste ne vaccinaților! Gloria este a voastră! Oameni buni,fiți cu mare băgare de seamă! Nu vă mai lăsați păcăliți ! Așa să ne ajute Dumnezeu, Măicuța Domnului și Sfinții Lui Dumnezeu! AMIN!

  22. Totusi, C.Ghinea a fost o persoana angrenata in varful piramidei, nu cred ca ar fi indraznit sa-i numesca securisti pe sefii supremi( deci stie el ceva), de fapt intrebarea inca nu a gasit raspuns, a fost sau nu, socrul lui iohanis securist? Undeva -ani in urma- o femeie din Sibiu, care spunea ca are peste 50 ani( ‘ si stie ce vorbeste”, si-si dadea si numele) a spus clar ca ” socrul lui iohanis ” a fost blanar, dar a fost si un porc de securist”, problema este inca deschisa, atata timp cat nimeni nu-si asuma o cercetare serioasa si o declaratie oficiala, oare cei doi (iohan si mujera sa) , nu au avut vecini, cunostinte, relatii, colegi , care sa stie(prin forta naturala a lucrurilor) cine au fost parintii lor ? Sa existe chiar atata lasitate in Romania, incat legea Omerta sa fie mai puternic aplicata decat in situatia mafiilor oficiale? Mai jos doar un comentariu, -din Ianuarie, a.c.(bazat pe comentarii mai vechi) – de la art. „Romanii au invins pandemia.Daca…”(R.Chiruta), si vin cu acest fragment( din multele mele comentarii), pentru ca -recent- in China, evolueaza o noua forma de boala respiratorie, insa -ca si cu Covid-19- cel putin initial, situatia este un fel de secret de stat, adica se incearca o noua musamalizare, care -evident- duce la agravarea si extinderea situatiei.. :LevSt. 22/01/2023 LA 21:00
    Antivaccinismul(Ciprian Cucu)”…Prima campanie de vaccinare, în 1800, împotriva variolei, se baza pe inocularea cu „variola vacii”, …”___–-___ corect, insa originea vaccinarii este mult mai veche, dupa toate dovezile factuale, se pare ca in China, „variolizarea” se practica de pe la anul 1000, si sute de ani mai tarziu a ajuns in Europa, via Turcia, de unde s-a inspirat sotia(Lady Mary Montagu) ambasadorului Englez , la Istambul, care a notat ca femeile batrane cu „piele frumoasa” , se „zgariasera” cu un ciob, trecut prin puroiul leziunilor de la persoane cu boala activa…Ea insasi -in frageda tinerete , fusese bolnava cu variola (si supravietuise, dar nu toata familia) asa ca intoarsa in England initiaza o campanie pentru vaccinare, iar ceva mai tarziu, un fermier(Benjamin Jesty) produce prima variolizare incrucisata (acum de la vaci la om- doua virusuri din aceiasi familie), prin aceiasi metoda si care se dovedeste un succes , si -se pare- ca coarnele vacii donatoare, sunt expuse intr-o sala a unei Academii medicale regionale…Iar pe la 1780 dr. Edward Jenner impune aceasta vaccinare ca norma, si -de aici- oficial- incepe vaccinarea, care -in timp- se va dovedi ca functioneaza, cele mai reprezentative cazuri sunt chiar variola, apoi turbarea, tetanosul si poliomielita, etc., insa -da!- nu toate bolile beneficiaza si de vaccin(cel putin pana acum), oricum vaccinarea este salvatoare, problema este daca se poate impune sau nu…Pentru ca intotdeauna vor fi persoane care nu accepta procedura, iar drepturile lor trebuie -deasemeni- asigurate, asa cum dreptul restului societatii, trebuie protejat, in special cand este vorba de boli mortale sau debilitante sau doar desfigurative…Iar rezolvarea nu poate fi gasita decat in cea ce spuneam ceva 8-9 ani in urma pe pagina Puterea.ro”( si ” ce mai vaiet,/ce mai zbucium”-adica sa te tii injuraturi si blesteme, garla), anume ca amandoua taberele au dreptate si separarea este solutia, anume(ziceam atunci-referitor la o boala endemica, chiar sporadica, in focare limitate) ca cei care nu vor sa se vaccineze, statul ar trebui sa le interzica anumite lucruri(blocat accesul la scoala,etc.) sau/si plateasca drumul(plus o suma ca si prima luna de instalare), catre o tara unde nu exista asa obligatii, insa daca se reantorc, atunci trebuie sa stea in carantina pe banii lor si sa plateasca si „imprumutul” initial…La zi insa , lucrurile sunt putin diferite, avand in vederea ca acest covid a devenit pandemie, si prima regula impusa a fost limitarea deplasarilor, deci antivaccinistilor trebuie sa li se asigure un loc in tara, iar aceasta se poate face simplu: vaccinatii , care inteleg ca trebuie sa poarte si masca chiar saptamani dupa vaccinare, sunt lasati „la libera circulatie”(nationala), in schimb cei care refuza vaccinul(deobicei si masca), trebuie sa li se impuna carantina acasa, pentru cel putin o luna de zile, adica doua saptamani dupa terminarea vaccinarii, care TREBUIE efectuata in sistem tavalug, adica in cel mult 2 saptamani, altfel -intinsa pe luni- aceasta operatiune devine periculoasa, virusii respectivi se adapteaza f. rapid si evolueaza in diverse variante si subvarianete, pe care vaccinul original nu-i mai atinge, de unde nevoia de o noua vaccinare (facuta cu un nou vaccin, preparat-deasemeni- in graba), practic (cazul actual) s-au administrat cel putin 4 vaccinari (diferite, dar pentru aceiasi boala), ceace poate conduce la un colaps al omului, tocmai din cauza suprasolicitarii sistemului imunitar…Deci separatia fizica este solutia( vezi si Legile lui Manu), iar dupa cele 2 saptamani de la terminarea vaccinarii, toata lumea este libera si -desigur- cei vaccinati vor continua sa poarte masca (in aglomeratii, macar) pentru inca cateva saptamani, in timp ce antivaccinistii nu o vor face, de unde unii se vor imbolnavi(si chiar vor muri, negand boala), iar altii se vor imuniza(sau sunt deja), trecand prin forme usoare sau total inaparente de boala…Asa cum spuneam inca din Martie-Aprilie-Mai, 2020(Hrituc.ro, +,+), Romania a gresit enorm, practic a important in pas allegro , boala, aducand in tara sute si sute de romani, din focarul european(Italia), si nu a inteles ca o vaccinare reusita este doar cea care se termina ASAP, in cel mai scurt timp posibil, de unde inaltul grad de mortalitate (si imense pierderi economice) intr-o tara de asa dimensiuni, adica aproape 70 mii morti la 20 milioane locuitori, vs China , 7 mii de morti , la 1, 3 MILIARDE locuitori, desi intreaga lume va regreta ca China -de azi- nu mai este pumnul de fier din ultimii 3 ani, macar sub acest aspect,”liberalizarea sanitara” actuala, va avea consecinte serioase..

  23. „Cristian Ghinea despre Edward Helving: Nicio responsabilitate…”(de Bianca Iosef)___–___ este evident ca aici are totala dreptate cat si curajul de a o spune…

  24. si inca ceva, la articolul sus-pomenit (Romanii au invins…) faceam o sugestie pe care o repet si -cred- ar trebui aplicata pe orice pagina care vrea sa fie si mai performanta, anume introducerea unui buton de „numarare’ a accesarilor, DAR mai ales de afisare a ultimelor zece comentarii si chiar a celor mai citite articole, aceasta imbunatatire ar aduce beneficii cititorilor dar si statisticii corecte…

  25. – Cristian Ghinea a mers la DNA pentru o contestație în dosarul BMW-urilor pentru Poliţie. ”Totul pentru a-l proteja pe Lucian Bode” ____––_____aparent, iar are dreptate…Se tine tare acest CG, succes pe viitor…

  26. Eu unul, domnule Ghinea sunt mândru de oameni ca dumneavoastră, ca domnii V. Voiculescu, Năsui, Drulă, doamna Pruna precum și de majoritatea usr-iștilor. Am încredere în tinerețea, curajul și dorința voastră de adevăr. Dar cu securiștii nu e treabă ușoară. Ar trebui să redeșteptați românii să vă urmeze în locul știut. Ultima oară în 10 august 2018.
    Îmi place abordarea dar mă tem pentru dumneavoastră. Nu luați lupta pe cont propriu!

    Un septuagenar

  27. Candva , in urma( sigur , minim 5 ani) am citit pe o pagina promonarhista, un articol cu un titlu transant, (aprox.)”Este mai scump de avut un presedinte, decat un Rege”. Iar acum am o senzatie, un sentiment, ca acest articol a fost scris de cineva cu numele Ghinea, sunt curios daca „da”, daca este acelasi cu CG, si ce s-a intamplat cu promonarhismul sau, notand ca din acest articol nu strabate nici cea mai vaga idee, cu privire la restaurarea Monarhiei in Romania, ceace ar insemna -poate in primul rand- o reparatie istorica, macar pana nu se executa un plebiscit cu intrebarea daca se vrea sau nu , Monarhie…

  28. Dl Ghinea vorbește/ scrie despre funie in casa spânzuratului.
    Adicătelea îi numește securiști/ securici pemai toți, uitând o chestie simpatică din propriu i trecut: Alina Mungiu, fosta lui șefă, care știe foarte bine câte parale face dl Ghinea, a scris despre el că, probabil, are in spate niscai servicii secrete ( SIE), ong ul de unde și lua bănuții fiind finanțat de ” ministerul de externe).
    Ce a făcut dl Ghinea!?
    A dat o in judecată pe AM – că de ce l face securist!
    A pierdut procesul, însă mă intrigă tupeul individului…!

  29. Cristian Ghinea a dat în judecată DNA. Instituția, acuzată că ar fi ”pus la sertar” un caz de corupție din SRI

    Autor: Alina Toma ( Joi, 14 Martie 2024, ora 18:37 )USR a cerut DNA informații despre achiziţiile făcute de SRI în timpul pandemiei Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, a depus joi, 14 martie, la Tribunalul Bucureşti, o plângere împotriva refuzului DNA de a pune la dispoziţie informaţii de interes public în cazul anchetei privind achiziţiile făcute de SRI în timpul pandemiei.La scurt timp după ce a fost instalat în fruntea DNA, Marius Voineag l-a dat afară pe Liviu Lascu, şeful parchetelor militare din DNA, mai arată comunicatul de presă al USR. Acesta tocmai ancheta o serie de achiziţii de milioane de lei făcute de SRI, de pe vremea pandemiei, pentru care existau indicii rezonabile de fraudă…”___–___pandemia, scuza si paravan pentru mari talharii, la ce ne putem astepta daca va fi razboi?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pe cine interesează protestele studenților americani despre Gaza

„Am fost un dobitoc”, a fost concluzia la care...

Miracolul Bernard Pivot

Miracolul Bernard Pivot. Acesta era simbolul bucuriei de a...

De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul

De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul. Jumătate dintre...

Ce-a căutat Iohannis la Washington: pentru el sau pentru România?

Ce-a căutat Iohannis la Washington. Președintele a reușit să...