Băile Herculane: Apă termală fierbinte în caloriferele hotelurilor și locuințelor din stațiunea veche de 2.000 de ani

Data:

O firmă din Danemarca a realizat pentru SC Hercules SA studiile și documentațiile necesare pentru ca stațiunea de pe Valea Cernei să treacă la încălzirea pe bază de apă termală.

Dan Pușcaș, administratorul judiciar al SC Hercules SA Băile Herculane, a început deja să prezinte în stațiune oportunitatea de a se folosi un agent termic aflat la discreție, atât de ieftin și deloc poluant. Specialiștii danezi au pus la punct mai întâi rețeaua de apă termo-sulfuroasă și izvoarele din care urmează să se alimenteze fiecare hotel, fiecare pensiune sau bază de tratament și SPA.

Citește și: Aktual24: Financial Times, impresionat de Maia Sandu – Probabil singurul lider care nu s-a îmbogățit în politică: „În urmă cu 10 ani avea 160.000 de dolari, acum mai are doar 600”

Rețeaua actuală prin care e distribuită apa izvoarelor lui Hercules e foarte veche, deteriorată, iar multe dintre izvoare sunt colmatate. În plus, rețeaua nu ajunge la toți operatorii de turism balneo. Iar cum fără apă termo-sulfuroasă Băile Herculane ar fi o stațiune ca oricare alta, Pușcaș a început de aici, de la izvoarele de pe Valea Cercei, reconstrucția, redresarea societății și, odată cu ea, a stațiunii milenare.

Continuare în Express de Banat!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related