Bătălie imobiliară într-o comună din Iași. Primarul acuză că s-au făcut falsuri de câteva milioane de euro

Data:

La Rediu, comuna din coasta Iaşului unde consilierii locali se ceartă între ei, dar cel mai adesea cu primarul şi reciproc, aproape că nu trece o lună întreagă fără cel puţin un scandal. Ultimul dintre ele i-a avut drept protagonişti pe primar şi pe reprezentanta firmei care a câştigat licitaţia ANCPI pentru un lot de înregistrări cadastrale gratuite (pentru localnicii care au terenul inclus în suprafaţa adjudecată).

Potrivit primarului, scandalul iscat pe holurile Primăriei Rediu „nu reprezintă altceva decât o tentativă nereuşită de a distrage atenţia de la adevărata problemă pe care am identificat-o recent. Este vorba de comiterea mai multor infracţiuni de fals şi înşelăciune, precum şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave împotriva celor prejudiciaţi, respectiv cu privire la falsificarea unor documente ce ţin de domeniul cadastrului depuse la O.C.P.I. Iaşi pentru întabularea unor terenuri cu o valoare de piaţă foarte ridicată”.

Citește și: Apel de proiecte pentru digitalizarea spitalelor. Alocare de 100 de milioane de euro

„Mai concret, este vorba de falsificarea unor documente cadastrale la care au contribuit mai multe forţe, persoane cunoscute în Rediu dar şi din alte localităţi, toate eforturile fiind îndreptate spre a «rezolva» ilegal situaţia juridică a câtorva hectare de teren de pe platoul Mârzeşti în scopul tranzacţionării lor, valoarea de piaţă a acestor terenuri fiind de câteva milioane de euro”, a precizat primarul. Întrebat dacă s-a adresat instituţiilor de anchetă competente, Ciprian Grosu a răspuns afirmativ.

La rândul ei, Maria Răduc, de la Toponatycad SRL, a formulat şi ea plâgeri, însă fără să ofere mai multe detalii.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zilele Orașului Botoșani, festival electoral. Vor fi organizate la începutul campaniei pentru alegerile locale

Zilele Orașului Botoșani, festival electoral. Primarul municipiului, Cosmin Andrei,...

Un clujean s-a trezit cu un credit pe care nu l-a făcut

Un clujean s-a trezit cu un credit pe care...

Guvernul a eliberat din funcţie 14 prefecţi şi 11 subprefecţi. Cine sunt înlocuitorii lor

Guvernul a eliberat din funcţie 14 prefecţi şi 11...

Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă. S-a tratat acasă

Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă. Direcţia...