Bilanțul neregulilor identificate de instituțiile de control la azilele de bătrâni. O sinteză la nivel național

Data:

Una dintre constatările instituțiilor care au realizat controale în azile se referă tocmai la faptul că bătrânii sunt cazați în aceste centre, dar nu le sunt asigurate niciun fel de activități de petrecere a timpului liber în foarte multe dintre cazuri. În multe centre se asigură doar servicii de îngrijire esențială și găzduire (lipsa activităților de recuperare/reabilitare, deprinderi de viață independentă).

Săptămâna Online a solicitat Ministerul Muncii concluziile controalelor efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială și cea a municipiului București împreună cu inspectorii sociali din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, pe care le prezentăm mai jos.

Citește și: Toți elevii de clasa a XI-a vor studia „Istoria Evreilor. Holocaustul”

Începând din data de 10.07.2023 și până în data de 21.07.2023, inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și instituțiile subordonate au efectuat acțiuni de control inopinat în domeniul asigurării calității serviciilor sociale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, în conformitate cu prevederile ordinului viceprim-ministrului, ministrului afacerilor interne nr. 101 din 07.07.2023. Astfel, s-au verificat 2875 de servicii sociale, au fost dispuse 1964 de măsuri de conformare, s-au dat 157 de amenzi în valoare totală de 1.796.000 lei. De remarcat este faptul că în multe județe s-a concluzionat de către prefecți că nu sunt probleme deosebite, însă numărul măsurilor dispuse și cuantumul amenzilor ne arată de fapt gravitatea situației.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Continuarea, în Săptămâna Online!
Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...